A Renault idén is a címvédésre hajt

Vágólapra másolva!
A Renault Forma-1-es csapata meg szeretné tartani lendületét, és az idei évben is elsődleges céljai közt szerepel a világbajnoki cím megszerzése, noha az elmúlt hónapokban egy sor változáson ment keresztül a francia alakulat.
Vágólapra másolva!

A kétszeres világbajnok, Fernando Alonso az év végén elhagyta a Renault-t és a McLarenhez igazolt, mellyel Giancarlo Fisichella vette át az elsőszámú versenyző szerepét a csapatban. Az olasz pilóta márkatársa, a korábban tesztpilótaként tevékenykedő Heikki Kovalainen lesz a 2007-es szezonban, aki Fernando helyére érkezett.

A világbajnok alakulat új színekbe öltözött, miután korábbi főszponzora, a Mild Seven helyét a holland biztosítócsoport, az ING vette át az idei esztendőben. A gumiváltás is komoly feladat elé állítja a szakembereket, ám a csapat elnöke, Alain Dassas megerősítette, a Renault célja továbbra is a végső győzelem.

"A 2005-ben és 2006-ban elért kettős siker a Renault-t a legnagyobbak közé emelte a Forma-1-ben" - mondta Dassas a csapat mai bemutatóján Amszterdamban. "Továbbra is az a célunk, hogy világbajnokhoz méltóan teljesítsünk minden területen. A zsinórban megszerzett két bajnoki címünk bizonyítja, hogy a Renault egy olyan területen is megállja a helyét, ahol a minőség, a technikai szakértelem, illetve a megbízhatóság a legfontosabb."

"Most azonban meg kell tartanunk jó hírnevünket, és nem szabad csalódást okoznunk az embereknek. A csapat arculatot váltott és felfrissült új főtámogatója, az ING érkezésével. Mindannyian boldogok vagyunk, hogy egy ilyen sikeres és komoly pénzügyi vállalatot bemutathatunk a Forma-1-ben" - folytatta az elnök. "Azonban a pályán céljaink azonosak: technikai csapatunkat és versenyzőinket is arra kértük, hogy 2007-ben is tegyék bajnoki esélyessé a Renault-t."

A gárda ügyvezető igazgatója, Flavio Briatore tejes mértékben egyetértett az előtte szólóval, és megerősítette, nem lesz átmeneti az idei év a Renault számára.

"Ez az év nem az átállásról fog szólni az ING Renault F1 team számára" - mondta az olasz szakember. "Mindig is hangsúlyoztuk, a csapat összetartó energiája tesz minket sikeressé. Az idei év megfelelő lesz arra, hogy ezt bebizonyítsuk. Rengeteg változás volt az idei évben, nem csak a Renault-nál, hanem az egész mezőnyben. Hiszünk döntéseinkben, és biztosak vagyunk abban, hogy új szponzorainkkal, és szakembereinkkel előrébb kerülhetünk."

"Minden tekintetben kemény lesz az idei év, azonban mi mindent megteszünk annak érdekében, hogy tovább szárnyaljunk."