Kimi megkezdte első tesztjét a Ferrarival

Vágólapra másolva!
Hosszú várakozás előzte meg Kimi Raikkönen első tesztjét a Ferrarival, melyre ma végre sor került az olaszországi Vallelungában. A finn sofőr a tavalyi modellel kezdte meg a munkát, miközben Felipe az új autóval körözött.
Vágólapra másolva!

A finn versenyző azóta nem ült Forma-1-es autóban, hogy októberben véget ért a 2006-os világbajnokság. Raikkönen a McLarentől érkezett a Ferrarihoz, és a hétszeres világbajnok, Michael Schumacher helyét vette át az idei esztendőben.

Ma reggel azonban Kimi végre pályára gördülhetett a Ferrarival, ugyanis az olasz alakulat megkezdte háromnapos tesztprogramját a Róma mellett lévő Vallelungában. A finn pilóta a tavalyi autóval debütált a Ferrari színeiben, hogy mielőtt kipróbálná az új, F2007-es modellt, hozzászokjon az olaszok versenygépéhez.

A Ferrari egyébként az elmúlt héten kénytelen volt átszervezni eheti tesztprogramját, és a rossz időjárástól tartva a főhadiszállásához közelebb eső Mugello helyett végül Vallelungát választotta, ahol ma nyirkos pálya fogadata a csapatot.