Button nem akar a Forma-1-ben megöregedni

Vágólapra másolva!
Michael Schumacher 37 évesen még vígan, és ami ennél is fontosabb, eredményesen versenyzett a Forma-1-ben. Jenson Button nem tartja elképzelhetőnek, hogy hasonlóan hosszú pályafutást fusson be a száguldó cirkuszban.
Vágólapra másolva!

Button 2007-ben már a nyolcadik F1-es szezonját kezdi meg és lassan a legrutinosabb pilóták közé lép elő. Az angol még mindig csak 27 éves, azonban így sem tartja valószínűnek, hogy a száguldó cirkuszban még legalább ennyi időt eltöltsön.

"Nem hiszem, hogy szívesen lehúznék újabb hét évet"- kezdte Button. "De majd meglátjuk, hogyan alakul. A célom az, hogy világbajnok legyek, és ha az sikerül, akkor viszont már minden megtörténhet."

"Egyébként nem szeretnék ilyen távlatokban gondolkodni a jövőmmel kapcsolatban. Jelenleg a jövőmet csak az előttünk álló szezon jelenti, most csak erre koncentrálok."

Az első Forma-1-es győzelmét 2006-ban elkönyvelő brit pilóta bízik benne, hogy a Hondával idén a világbajnoki címért harcolhat majd. A tavalyi szezon utolsó harmadában mutatott remek teljesítmény ezt meg is alapozhatja, és Button nem kételkedik afelől, hogy idén újabb ugrást mutathat be a gárda.

"Minden sokkal jobb lett, ennek az eredményekben is meg kell mutatkoznia. Ha esetleg ez mégsem következne be, akkor valamit egészen biztosan rosszul csinálunk. Most azonban minden okunk megvan a bizakodásra"- fejezte be Button.