Renault nem tudja, mire számítson

Vágólapra másolva!
A Renault ügyvezető igazgatója, Pat Symonds szerint minden eddiginél nehezebb megjósolni, miként alakul majd a 2007-es szezon, ugyanis már jó ideje nem történt ennyi változás a Forma-1-ben, mint idén.
Vágólapra másolva!

A Toyota kivételével az összes csapatnál komoly változások voltak az elmúlt időben. A kölni bázisú csapat az egyedüli, amely változatlan versenyzői felállással, gumiszállítóval, és motorral kezdi meg a 2007-es évet, ami miatt a szokásosnál is nehezebb megmondani, ki lesz a favorit az idei esztendőben.

Az elmúlt hat évben a gumifronton dúlt a legnagyobb csata, ám a Michelin távozásával az idei évtől a Bridgestone egyedüli beszállítóként látja el a teljes mezőnyt, míg a pilótamozgások is megkeverték az esélyeket.

"Ha végignézünk a mezőnyön, akkor sokkal több változást látunk, mint amennyire az elmúlt évek bármelyikéből is emlékszem, így roppant nehéz megjósolni, mire számítsunk idén. Viszont én amúgy sem szeretek jóslatokba bocsátkozni, mert az mindig nehéz dolog" - mondta Symonds az Autosportnak.

A Renault szakembere mindezek ellenére magabiztosan várja az idei évet, és hiszi, hogy csapata megfelelően felkészült 2007-re.

"Optimisták vagyunk, tudjuk, mik a céljaink a megbízhatóság terén" - folytatta. "Tisztában vagyunk azzal, hogy idén jóval kevesebbet tesztelhetünk év közben, mint korábbam, de reálisan látjuk a helyzetet, és úgy érezzük, jók vagyunk. Mindig is azt hangoztattam, a versenyképesség relatív dolog. Ez nem csak attól függ, hogy mi hogyan teljesítünk, azon is múlik, hogy a többiek, milyen munkát végeznek."