Vágólapra másolva!
A BMW Sauber biztos benne, hogy Robert Kubicának nem lesz problémája a Bridgestone új összetételű abroncsaival, noha a lengyel sofőr korábban aggodalmát fejezte ki az új gumik miatt.
Vágólapra másolva!

A lengyel versenyző a tavalyi év második felében mindenkit levett a lábáról agresszív és eltökélt vezetési stílusával, azonban bevallotta, attól fél, hogy az idei évre kifejlesztett keményebb összetételű Bridgestone gumik miatt változtatnia kell stílusán, noha az remekül feküdt a BMW-nek az elmúlt idényben.

"Nagyon simán kell vezetni ezekkel az abroncsokkal" - mondta Kubica a BMW Sauber keddi bemutatóját. "Komoly gondot okozott számomra a téli teszteken az autó gyenge stabilitása a fékzónákban, ami miatt igen nehéz volt megítélni, miként kell optimálisan megtámadni a kanyarokat."

"Éppen ezért attól tartok, hogy ha nem sikerül változtatni az autó egyensúlyán, akkor többé nem láthatnak olyan agresszíven vezetni, mint az elmúlt évben" - magyarázta Robert. "Bevallom, egy kicsit aggódom is emiatt, mert nem kizárt, hogy mindent elölről kell kezdenem, ugyanis az elmúlt öt évben mindig így vezettem."

"Már korábbi teszteken is dolgoztam ezen, és a legutóbbi teszten sokat fejlődött az autó, így optimista vagyok a jövőt illetően. A kezünkben kell tartanunk a dolgokat. Mielőtt minden automatikussá válna az autóban, el kell gondolkodnom azon, mit is csinálok valójában" - folytatta a lengyel pilóta, aki figyelmeztette rajongóit, ne várjanak tőle túl sokat az idei évben.

A BMW Motorsport igazgatója, Mario Theissen azonban biztos benne, hogy Kubica könnyedén alkalmazkodni tud majd az új gumikhoz az idei évben.

"Az új abroncsok nyilvánvalóan nem lesznek annyira kopottak, mint amihez a tavalyi évben hozzászoktunk. Talán a viszafogottabb stílusban versenyző sofőröknek jobban kedveznek az új gumik, mint Robertnek, vagy Fernando Alonsónak, azonban végül a tehetséges sofőrök alkalmazkodni tudnak majd a helyzethez" - mondta a szakember az Autosportnak.