Ecclestone nem sok esélyt ad Valenciának

Vágólapra másolva!
A Forma-1 kereskedelmi jogait igazgató Bernie Ecclestone cáfolta azon híreszteléseket, melyek szerint Valencia már a közeljövőben Forma-1-es versenyt rendezhet, miután a McLaren a hét elején fergeteges parádét szervezett a spanyol város utcáin.
Vágólapra másolva!

A McLaren Mercedes kedden mutatta be vadonatúj versenyautóját a spanyolországi Valenciában, ahol a hivatalos ceremónia előtt, illetve után egy hatalmas utcai parádét rendezett. A wokingiak utcára vitték tavalyi versenyautójukat, mellyel Fernando Alonso és Lewis Hamilton is megtett néhány kört egy különlegesen kialakított utcai ringen.

A spanyol televízió által élőben közvetített eseményen közel 200 000 rajongó volt jelen, és számos híres ember, valamint VIP vendég meghívást kapott, többek között a Forma-1 minden ható ura, Bernie Ecclestone is.

Az üzletembert természetesen azonnal megrohamozták a hazai újságírók, akik szinte egy emberként tették fel neki a kérdést: mikor rendezhet Valencia Forma-1-es futamot.

"Már van egy versenyünk Spanyolországban, és Valencia versenyrendezési alkalmasságának semmi köze nincs a McLaren bemutatójához" - mondta Ecclestone az Autosport magazinnak. "Egyelőre még nem tudjuk, mi lesz Valencia sorsa."

Spanyol lapértesülések szerint Valencia egy utcai pálya megépítését tervezi, mely magában foglalná azt az útvonalat is, melyen a McLaren a hét elején parádézott.

Azonban valljuk be, igen csekély az esélye annak, hogy Spanyolország két versenyt rendezzen a jövőben, ugyanis Ecclestone korábban már elmondta, minden erejével azon van, hogy Ázsia felé vigye a Forma-1-et, és attól sem riad vissza, hogy európai futamokat húzzon ki a jelenlegi versenykiírásból.