Davidson a Renault-k előtt Jerezben

Vágólapra másolva!
 A Super Aguri brit versenyzője, Anthony Davidson végzett az élen a tesztek második napján Jerezben, ahol a Renault tovább folytatta új autója tesztelését. 
Vágólapra másolva!

Rosberg is megkezdte a munkát a Toyota motorral felszerelt átmeneti Williams-szel.

Davidson 1:19.618-as idejével átvette a vezetést a mai nap Jerezben, ahol a Super Aguri átmeneti autójával 145 kört teljesített, miközben hosszú etapjai alatt a Bridgestone abroncsokon és az új szoftvereken dolgozott. A brit versenyző mögött Giancarlo Fisichella végzett, aki tovább folytatta a Renault új autójának tesztelését.

A francia gárda miatt egyébként két alkalommal is meg kellett állítani az edzést: délelőtt Kovalainen miatt került elő a piros zászló, mikor az új Renault-ból füst csapott ki a boxutca végén, majd délután Fisichella pályán ragadt versenygépe miatt állították le a tréninget.

"Újabb remek napot zárt az R27. Megkezdtük az új autó beállításainak finomra hangolását, és ismerkedtünk a kezelhetőségével" - mondta Fisichella. "Sikerült fejlődést elérnünk a nap folyamán, és ez is igazolta azt az érzésemet, hogy még rengeteg erő lakozik az új autóban. Úgy gondolom, eddig minden rendben megy az eheti teszteken, jóllehet vannak még problémák, melyeket meg kell oldanunk. Ezen azonban nem szabad csodálkoznunk, hiszen egy új autóról van szó. Erről szólnak a téli tesztek: minden egyes probléma, amit megtalálunk, már nem okozhat gondot a szezonnyitón Melbourne-ben."

Kovalainen a következőkkel folytatta, miután egy elektronikai probléma keresztülhúzta számításait: "Egy kicsit bosszús vagyok, mert egy elektronikai probléma miatt csak délután tudtam megkezdeni az előírt programomat. Ezután az volt a célom, hogy a lehető legtöbb kilométert megtegyem. Szóval nem volt felhőtlen a mai napom, de most az a legfontosabb, hogy ráérezzek az autó kezelhetőségére, és megbizonyosodjak a csomag megbízhatóságáról. Nem az időeredményekre hajtunk."

"A nap végén sikerült néhány hosszabb etapot teljesítenem, így bízom benne, hogy holnap tovább tudom folytatni a ma megkezdett munkát, hogy behozzam a lemaradásom."

A Williams istálló német versenyzője, Nico Rosberg átvette a volánt Kazuki Nakajimától, aki az elmúlt két nap körözött a spanyol ringen. Rosberg a csapat átmeneti autójával dolgozott, és az utolsó piros zászló miatta került elő, mikor 20 perccel a tréning vége előtt megállt alatta a versenygépe.