Sauber: A Ferrarinak hiányozni fog Michael

Vágólapra másolva!
Az egykori csapattulajdonos, Peter Sauber szerint komoly nehézségek elé néz a Ferrari az idei évben, mert Kimi Raikkönen képtelen lesz áthidalni a hétszeres világbajnok, Michael Schumacher távozásával keletkezett hatalmas űrt.
Vágólapra másolva!

Minden idők legsikeresebb autóversenyzője, Michael Schumacher tizenegy év után elhagyta a Ferrarit és ezzel együtt az egész Forma-1-et. A német versenyző helyét a McLarenől érkező Kimi Raikkönen vette át az olaszoknál, akinek a munkához való hozzáállását már korábban is keményen kritizálták.

Sauber úrnak azonban hinni lehet, ugyanis 2001-ben ő hozta be Raikkönent a Forma-1-be. A svájci üzletember elmondta, Kimi csak felületesen ismeri a technikai hátteret, így véleménye szerint az amúgy is komoly műszaki ismeretéről híres Schumachert képtelen lesz helyettesíteni az idei évben, így a Ferrarinak hiányozni fog a hétszeres világbajnok segítsége.

"Úgy gondolom, hogy Michael távozásával komoly nehézségek elé néz a Ferrari, mert ő nem csak gyors versenyző volt, hanem a technikát is behatóan ismerte" - mondta Sauber. "Biztos vagyok benne, hogy Jean Todt tisztában van Kimi erősségeivel és gyengéivel, és azt is tudja, hogy a technikai ismeretei igen szerények. Kimit nem érdeklik a technikai részéletek, pedig ez nagyon fontos a fejlesztések szempontjából."

Az egykori csapattulajdonos azonban úgy véli, hogy az ugyancsak az ő szárnyai alatt felnövő Felipe Massa segíteni fog Kiminek az idei esztendőben, és együtt közösen talán képesek lesznek arra, hogy valamelyest pótolni tudják a Michael távozásával keletkezett hatalmas űrt a Ferrarin belül.

"Biztos vagyok benne, hogy sok segítséget fog kapni Felipétől. Massa rengeteget fejlődött az elmúlt évben Michael mellett, amit idén kamatoztatni tud" - vélekedett Sauber.

A Ferrari már korábban megerősítette, Schumacher az idei évben tanácsadóként lesz jelen, így észrevételei és ötletei továbbra is a csapat segítségére lesznek, jóllehet egyelőre nincs tervben, hogy visszaül a versenyautóba.