Raikkönen még nem kapja meg az F2007-est

Vágólapra másolva!
Kimi Raikkönennek még várnia kell arra, hogy kipróbálhassa a Ferrari vadonatúj versenyautóját, az F2007-est, ugyanis a vezetőség azt tervezi, először a tavalyi autóval küldi pályára a finn sofőrt, hogy azzal ismerkedjen meg.
Vágólapra másolva!

Bár Felipe Massa már tegnap pályára vitte a hétvégén bemutatott 2007-es versenygépet, Kimi Raikkönen csak a boxból követhette figyelemmel az eseményeket.

A McLarentől érkező sztárversenyző minden bizonnyal csak a jövő héten ülhet először a Ferrari volánja mögé, de csak a tavalyi modellben, ugyanis a vezetőség döntése alapján a 248 F1-essel kell teljesítenie az előírt háromnapos tesztprogramot Mugellóban.

A Ferrari mindössze azzal magyarázta döntését, hogy mivel Massa már jól ismeri a Ferrari versenygépeit - korábban tesztpilótaként tevékenykedett az olaszoknál -, teljesen egyértelmű volt, hogy ő kezdi meg az új járgány tesztelését. Raikkönennek viszont először hozzá kell szoknia új csapata autóihoz, melyre remek lehetőséget adhat számára a tavalyi modellel való körözés.

"Semmi különleges nincs ebben" - mondta a csapat karosszéria fejlesztési osztályának vezetője, Aldo Costa. "Azért határoztunk így, mert jelenleg a folytonosság a legfontosabb számunkra, és az, hogy valaki úgy tudjon adatokat szolgáltatni az új autóról, hogy van viszonyítási alapja."

Azonban egyes értesülések szerint Raikkönennek csak azért kell várnia, mert még nem készült el az F2007-es második példánya.