Fisichella volt a leggyorsabb Jerezben

Vágólapra másolva!
A Renault új versenygépe remekül szerepelt első igazi bevetésén Jerezben, ahol a világbajnok istálló mellett a Williams és a Super Aguri is megkezdte a felkészülést a 2007-es idényre.
Vágólapra másolva!

Fisichella már tegnap pályára gördült a Renault új autójával a spanyol ringen, ám egy kisebb motorhiba miatt csak 33 kört teljesített, miközben az elektronikát és a különböző rendszereket ellenőrizte. Az olasz versenyző azonban ma megkezdte az igazi munkát.

A mai tesztnap remekül végződött Fisichella számáram, aki az R27-es versenygéppel nem kevesebb, mint 114 kört teljesített Jerezben. Újdonsült csapattársa, Heikki Kovalainen szintén lehetőséget kapott arra, hogy kipróbálja az új autót, melyből már most kettő áll a csapat rendelkezésére. A finn pilóta munkáját semmi nem hátráltatta, így 43 kört teljesített a második R27-es első tesztjén.

"Ez egy teljesen új autó, így az, hogy már első igazi bevetésén sikerült probléma nélkül teljesíteni egy teljes versenytávot, fantasztikus eredmény" - mondta a nap végén Fisichella. "Ez azt is jelenti egyben, hogy már most nagyon jó az autó megbízhatósága, bár még rengeteg munka vár ránk az első versenyig."

"A pálya állapota továbbra sem volt az igazi, de folyamatosan javul. Ez azonban nem volt gond a mai nap, mert a megbízhatóságon dolgoztunk, de holnap már a beállításokkal is foglalkozni fogunk. Eddig jó érzésem van az autóval kapcsolatban, úgy érzem, rengeteg van még benne."

A Super Aguri Anthony Davidsonnal képviseltette magát Jerezben, ahol a brit pilóta tovább folytatta a japán gárda átmeneti autójának tesztelését, mellyel 113 kört teljesített. Davidson kevesebb, mint egy tizedmásodperccel maradt csak alul Fisichellával szemben, de be kellett érnie a második hellyel.

Kazuki Nakajima folytatta tegnap megkezdett programját a Williams színeiben. A japán tesztpilóta 139 kört abszolvált a spanyol ringen az egyik Toyota erőforrással ellátott átmeneti versenygéppel.

Teszteredmények - Jerez - Szerda:


Poz. Pilóta Csapat Idő Kör

1. Fisichella Renault (B) 1:20.193 114
2. Davidson Super Aguri-Honda (B) 1:20.266 113
3. Nakajima Williams-Toyota (B) 1:20.393 139
4. Kovalainen Renault (B) 1:20.617 43

Az eredmények nem hivatalosak