Fisichella elégedett volt az új Renault-val

Vágólapra másolva!
Giancarlo Fisichella teljes mértékben meg volt elégedve a Renault R27-es teljesítményével, miután az új autó teljesítette első nyilvános tesztjét a mai nap Jerezben.
Vágólapra másolva!

Az olasz versenyző a reggeli órákban mindössze csak néhány kört teljesített, hogy leellenőrizze az új autó elektronikai rendszerét, majd fokozatosan növelte az etapok hosszát. Fisichella végül 33 kört abszolvált a spanyol ringen, ugyanis a motor meghibásodása miatt idő előtt be kellett fejeznie a munkát.

"Mindig különleges pillanat, mikor egy új autót először vezet az ember, és jól éreztem magam, mikor reggel megkezdtem az R27-es első tesztnapját" - mondta Fisichella. "Az autó külsőleg igen megkapó, és mindvégig kényelmesen éreztem magam a pilótafülkében. Mivel a pálya elég piszkos volt, és a tapadása sem volt az igazi, nehéz véleményt alkotnom az autó teljesítményéről és kezelhetőségéről, különösen úgy, hogy egy motorprobléma miatt idő előtt be kellett fejeznem a körözést."

"Azonban eddig minden a tervek szerint halad, és ugyanolyan érzésem van, mint az R25-ös és az R26-os esetében volt. Ez jó jel ebben a pillanatban, ám már alig várjuk, hogy holnap tovább folytathassuk a munkát" - tette hozzá Giancarlo, aki szerdán újdonsült csapattársa, Heikki Kovalainen mellett tovább teszteli az R27-est.