Elégedetlenek a BMW versenyzői

Vágólapra másolva!
A BMW Sauber versenyzői, Nick Heidfeld és Robert Kubica nemtetszésüket fejezték ki azzal kapcsolatban, hogy a tesztpilóta, Sebastian Vettel szerepeltetésével, a vezetőség hasznos pályaidőtől fosztja meg őket a versenyhétvégék pénteki edzésein.
Vágólapra másolva!

A FIA Motorsport Világtanács döntésének értelmében az idei évtől a csapatok nem alkalmazhatnak harmadik autót a versenyhétvégéken, ám a két versenygépen három pilóta is osztozhat a pénteki kilencven percre meghosszabbított szabadedzéseken, így a harmadik számú versenyzők továbbra is lehetőséget kaphatnak a hétvégéken.

Bár több csapat már korábban jelezte, nem élnek a felkínált lehetőséggel, a BMW Motorsport igazgatója, Mario Theissen a tavalyi évben megerősítette, továbbra is számítanak Sebastian Vettel segítségére, aki 2007-ben is pályára gördülhet a versenyhétvégék pénteki szabadedzésein, noha ezzel értékes időtől fosztja meg a csapat versenyzőit.

Theissen korábban úgy gondolta, a felvetést megértően fogadják majd versenyzőik, azonban a BMW Sauber új autójának mai bemutatóján mind Heidfeld, mind Kubica megkérdőjelezte a vezetőség döntését.

"Szerencsére nem veszítjük el teljesen a pénteki napot, csak a felét, ami végül is nem olyan borzasztó. Azonban ha engem kérdeztek volna, én egész nap vezetni szerettem volna, ahogy Robert is. Bár nem vagyok elégedett, úgy érzem, így is elég időm lesz arra, hogy megfelelően beállítsam a versenygépet."

A német versenyző csapattársa, a lengyel Kubica így folytatta: "Ez attól függ, hogy a többiek, mit tesznek. Ha az élcsapatok versenyzőiket futtatják pénteken, akkor nekünk is ezt kellene tennünk, de ez már csak így megy. Meg kell barátkoznunk ezzel a helyzettel."

Mindezek ellenére Theissen továbbra is bízik benne, jól döntöttek, és idővel bebizonyosodik, hogy előnyt jelent számukra Vettel szerepeltetése.

"Fontosnak tartom, hogy legyen egy olyan versenyző, aki helyettesíteni tudja a többieket, és a teszteken szerzett tudását kamatoztatni tudja a versenyhétvégéken. Csak így tud fejlődni, hiszen így tudhatja meg, mit várjon a versenyhétvégétől" - mondta a szakember. "Csapatépítési szakaszban vagyunk, így szerintem fontos, hogy legalább egy tesztpilótánk jelen legyen a versenyeken. Nem kell feltétlenül mindkét pénteki edzésen részt vennie, de mindig lesz egy harmadik emberünk, aki ha csak pár kör erejéig is, de pályára fog gördülni."