Arculatváltásra készül a McLaren

Vágólapra másolva!
A McLaren csapatvezetője, Ron Dennis elmondta, nem véletlenül kerítettek akkora feneket új autójuk bemutatójának, ugyanis az idei évet egy teljesen új arculattal és felfogással kívánják megkezdeni, miután kiderült, az emberek túl ridegnek tartják őket.
Vágólapra másolva!

A McLaren új versenyzői Fernando Alonso és Lewis Hamilton hétfőn rántották le a leplet a wokingiak idei versenyautójáról, melyet a hivatalos ceremónia után azonnal ki is próbáltak Valencia utcáin, ahol az esti órákra már közel százezres tömeg gyűlt össze.

A spanyol televízió által élőben közvetített utcai parádén és az azt megelőző ünnepségen olyan nevek voltak jelen, mint a világhírű hegedűművész Vanessa Mae, illetve a Forma-1 kereskedelmi jogait igazgató Bernie Ecclestone, hogy csak a legismertebbeket említsük.

A McLaren elnöke, Ron Dennis elmondta, nem véletlenül rittyentették meg a hétfői bemutatót, ugyanis azzal egy új korszakot nyitottak meg a csapat történetében. A szakember elmondta, egy igen összetett felmérés alapján alakították ki új arculatokat és szemléletüket, hogy még közelebb hozhassák a rajongókat a motorsportok királykategóriájához.

"A mai bemutató nem csak arról szólt, hogy bemutattuk az új autót és a versenyzőinket, a nagyszabású rendezvénnyel kívántuk bizonyítani a Forma-1 iránti elkötelezettségünket. Az emberek többre vágynak, és mi mindent megteszünk annak érdekében, hogy kielégítsük szükségleteiket" - mondta Dennis, aki az elmúlt évben elvégzett közvélemény kutatás eredményéről is beszélt, mely kimutatta, hogy az emberek zárkózottnak, és ridegnek tartják a csapatot.

"Meglepett minket az eredmény" - magyarázta Dennis. "Éppen ezért azt mondtuk, tennünk kell ez ellen valamit. Megpróbáljuk bebizonyítani az embereknek, hogy igenis segíteni akarunk nekik céljaik és álmaik elérésében. Közelebb akarjuk vinni az F1-et az emberekhez."