Alonso kipróbálta az új McLarent

Vágólapra másolva!
Fernando Alonso sikeresen teljesítette első hivatalos tesztnapját új csapata, a McLaren színeiben. A spanyol sofőrt érte az a megtiszteltetés, hogy először próbálhatta ki a csapat vadonatúj versenygépét hazai közönsége előtt Valenciában.
Vágólapra másolva!

Annak ellenére, hogy még csak második tesztnapját töltötte a McLarennél, Alonso máris kipróbálhatta az egyik MP4/22-es versenygépet, mellyel 57 kört teljesített a spanyol ringen. A kétszeres világbajnok napja azonban nem volt problémáktól mentes, ugyanis délután három óra magasságában furcsa füst csapott ki a McLaren hátuljából, így vissza kellett térnie a boxba.

A szerelők egy órán át dolgoztak az autóján, aminek meg is lett az eredménye, és Alonso tovább folytathatta a körözést a spanyol ringen, ahol közel 8000 rajongó követte figyelemmel az eseményeket. A nap legjobb eredményét a sztárpilóta érte el, aki 1:12.053-as idejével megelőzte a BMW Sauber duóját.

"Boldog vagyok az MP4/22-es bejáratása után. Sikerült elérnünk alapvető célunkat, ami az volt a mai napra, hogy megérezzük, miként viselkedik az autó. Már első tesztemen is jól éreztem magam az MP4/21-ben, mikor tavaly decemberben kipróbálhattam, így nem ért különösebb meglepetés a mai nap" - mondta Alonso. "Az új autóban is jól éreztem magam, hiszen az alapok azonosak. Eddig remekül megy a munka a csapattal, és a légkör is kiváló."

"Mindenki keményen dolgozik azon, hogy minél felkészültebben kezdhesse meg az új autó az idei szezont, ugyanis a kezdetektől fogva jól szeretnénk szerepelni. Természetesen a mai még nem egy igazi teszt volt, hiszen a kezünk több területen is meg volt kötve" - folytatta a spanyol pilóta. "Minden eddiginél összeszedettebben dolgozunk, és az autó minden részletére odafigyelünk. A nap folyamán mindvégig jól éreztem magam, és véleményem szerint a következő hetekben megrendezésre kerülő tesztek produktívak lesznek."

A BMW Sauber második tesztnapját teljesítette a kedden bemutatott F1.07-es versenygéppel. Miközben Nick Heidfeld az új autóval, addig csapattársa, Robert Kubica egy hibrid járgánnyal rótta a kilométereket. A német pilóta összesen 123 kört teljesített, és a napot a lista végén, Kubica mögött zárta.

Két alkalommal kellett megállítani a mai edzést: Alonso füstölgő, illetve Heidfeld lerobbant autója miatt.

Teszteredmények - Valencia - Szerda:


Poz. Pilóta Csapat Idő Kör

1. Alonso McLaren-Mercedes (B) 1:12.053 57
2. Kubica BMW-Sauber (B) 1:12.169 52
3. Heidfeld BMW-Sauber (B) 1:12.571 123

Az eredmények nem hivatalosak