Tulajdonváltás előtt áll a McLaren

Vágólapra másolva!
A McLaren csapatvezetője, Ron Dennis elmondta, a Bahreini Királyság részvénycsomag vásárlása csak az egyik lépés volt a sok közül, mely a wokingi gárda felemelkedését fogja eredményezni a közeljövőben.
Vágólapra másolva!

A McLaren az elmúlt héten erősítette meg, hogy Dennis és befektetőtársa, Mansour Ojjeh eladta részvényeinek felét a Bahreini Királyság kezében lévő Mumtalakat Holding cégóriásnak.

Ha a szerződést a brit versenyhivatal is jóváhagyja, akkor a DaimlerChrysler 40, a Mumtalakat Holding 30, míg Dennis és a TAG Group SA a részvények 15-15 százalékát birtokolja majd.

"Ez csakis a csapat érdekeit szolgálja, és segíthet a gárda felemelkedésében. Voltak beteljesületlen ambícióink, melyek ezzel az egyezséggel beteljesedhetnek, de egyelőre ennél többet nem árulhatok el" - mondta Dennis a McLaren mai bemutatóján Valenciában.

A McLaren csapatvezetője továbbá elárulta, a McLaren jóváhagyásával történt meg a tranzakció.

"Az összes részvényes támogatta az egyezség létrejöttét, aminek nagyon örülök. Senki nem ellenezte azt, amit el szeretnénk érni. A részvények átmozgatása csak az első lépés volt a sok közül, melyet ebben a hónapban és az idei évben véghezviszünk. Ez csak a kezdet. Ez nem csak a pénzről szól, annál sokkal bonyolultabb" - titkolózott a brit szakember.

Német lapértesülések szerint a Mercedes azt tervezi, hogy miután kifizette az 1999-ben vásárolt közel 400 millió dolláros részvénycsomagját, megvásárolja a brit alakulat maradék 60 százalékát, mellyel gyári csapatot faraghatna a McLarenből.