Sikeres volt az F2007-es első bevetése

Vágólapra másolva!
A Ferrari vadonatúj versenygépe sikeresen teljesített első tesztnapján az olaszországi Fioranóban, ahol Massa rótta a kilométereket. A pályafutását befejező hétszeres világbajnok, Michael Schumacher is a helyszínen tartózkodott.
Vágólapra másolva!

Az olasz alakulat tegnap mutatta be vadonatúj versenygépét, az F2007-est Maranellóban, amely első tesztnapját ma teljesítette Fioranóban. Az új járgány volánja mögött Felipe Massa ülhetett, aki összesen 39 kört teljesített az olasz ringen.

Hűvös, ködös időjárás fogadta a csapatot, ám az idő múlásával egyre jobb lett az idő, így a munka zavartalanul folyhatott. Massa az olasz pálya leghosszabb konfigurációján körözött, és legjobb ideje 58.360 volt.

Egyes értesülések szerint Massa a tizedik körben futotta meg a nap legjobb eredményét, ám folyamatosan 59 alatti időket autózott. A helyszínen tartózkodott a csapat újdonsült versenyzője, Kimi Raikkönen is, aki csak szemlélőként figyelte az eseményeket, illetve hasznos tanácsokat kapott az ugyancsak jelenlévő Michael Schumachertől, aki az idei évben tanácsadóként tevékenykedik majd a Ferrarinál.

A Scuderia jövő héten, január 23-án folytatja tovább a munkát Mugellóban, ahol már Raikkönen is kipróbálhatja magát az egyik - valószínűleg még a tavalyi - versenygépben.