Massa már várja az F2007-es első tesztjét

Vágólapra másolva!
Felipe Massa már alig várja, hogy megkezdje a Ferrari vadonatúj autójának tesztelését, melyet a mai nap leplezett le az olasz alakulat.
Vágólapra másolva!

A brazil versenyző, aki a Ferrari tavalyi remek szereplésének köszönhetően bajnoki esélyesként várhatja a 2007-es idényt, holnap kezdi meg a csapat vadonatúj versenygépének tesztelését az olaszországi Fioranóban.

"Már karácsony előtt láttam az új autót a szélcsatornában, ma pedig a gyárban" - mondta Massa a mai bemutatón. "Minél előbb meg kell kezdenünk a tesztelését, de egyelőre minden a legnagyobb rendben. Az új autó gyönyörű, sokkal kifinomultabb és letisztultabb, mint a 2006-os modell. Az első felfüggesztés teljesen más. Már alig várom, hogy megkezdhessem a munkát. Mivel sokat mentem a tavalyi autóval, jól össze tudom hasonlítani az ideivel. Fontos a csapat számára, hogy már a kezdetektől értékes, és pontos információkat szolgáltassak a különbségekről. A folytonosság nagyon fontos. Az első héten az új és a régi autó egyaránt pályán lesz, és célunk az lesz, hogy a lehető legtöbb kilométert teljesítsük."

A brazil pilóta csapattársa a Michael Schumacher helyére érkező Kimi Raikkönen lesz az idei évben. Massa meleg szeretettel fogadta a finn pilótát, akit a mezőny egyik leggyorsabb versenyzőjének tart.

"Mindig remek csapattársaim voltak, és a legjobb az, hogy mindegyikük gyors volt, akit mindenki nagyra értékelt" - folytatta a brazil versenyző. "Készen állok, hogy elkezdjem vele (Kimivel) a munkát. Fontos számunkra, hogy gördülékenyen menjen a munka, hiszen csak így tudunk sikereket elérni a jövőben. Nem ismerem jól Kimit, mert még csak most kezdtük meg a közös munkát, azonban Madonna di Campiglióban lehetőségem volt megismerkedi vele, és azt mondhatom, eddig jól kijövünk egymással."

"Michaellel nagyon szoros volt a kapcsolatom, egyelőre még nem is beszélhetek ilyen mélységekről Raikkönennel kapcsolatban, de úgy tűnik minden adott ahhoz, hogy jól menjen a munka" - folytatta Massa, aki ismét hangsúlyozta, mindketten azonos feltételeket kapnak a Ferraritól az idei évben, noha korábban a csapat arról volt híres, hogy Michaelt részesítette előnyben.

"Nem hiszem, hogy más lesz a helyzet, mint 2006-ban volt. Mindig minden tiszta volt a csapaton belül, mindig minden telemetria adatot megkaptam Michael autójáról, amire szükségem volt, és ez Kimi esetében sem lesz másképp, nem látok okot arra, hogy ezen változtasson a csapat" - magyarázta Felipe.

A kétszeres futamgyőztes Massa továbbá kitért arra is, fontosnak tartja, hogy Schumacher az idei évben is hasznos tanácsokkal lássa el a csapatot, mert ha valaki, akkor a hétszeres világbajnok biztosan pozitív irányba viheti a Ferrarit.

"Schumacher mindkettőnk számára hasznos tanácsokat adhat. Boldogan segíti a csapatot. Sokat segíthet a fejlesztésekben, és Kimit is olyan tanácsokkal láthatja el, melyekkel én nem tudom. Tapasztalata és intelligenciája mind nekem, mind Kiminek, és természetesen a csapatnak is hasznos lehet."

Massa tisztában van azzal is, hogy az egybeszállítós rendszer miatt komoly szerepet kapnak az idei évben a gumik, ám az esetleges nehézségek miatt egyáltalán nem aggódik.

"Az új gumikkal másképpen kell vezetni az autót. Sokkal kisebb a tapadás, de úgy gondolom, hogy már sikerült alkalmazkodnom a helyzethez. Mindannyiunk számára más lesz a helyzet, és ugyanolyan szintről vághatunk majd neki az idei esztendőnek."