Címvédésre készül Alonso a McLarennel

Vágólapra másolva!
A világbajnoki cím birtokosa, Fernando Alonso elmondta, csakis a végső győzelem jöhet szóba számára a 2007-es szezonban, melyet új csapata, a Vodafone McLaren Mercedes versenyzőjeként kezd meg a Forma-1-ben.
Vágólapra másolva!

Alonso két bajnoki címmel a háta mögött hagyta el a Renault-t, és csatlakozott a McLaren versenyistállóhoz, amely tíz év után először nem nyert futamot 2006-ban. A spanyol pilóta mindezek ellenére optimista, és elmondta, csakis a bajnoki cím elfogadható számára az idei szezonban.

"Célom a bajnoki cím megszerzése, csak ez az eredmény fogadható el számomra az idei esztendőben" - mondta Alonso a McLaren vadonatúj autójának bemutatója előtt Valenciában. "Azt követően, hogy az elmúlt két évben megszerezted a bajnoki címet, nem érkezhetsz úgy a 2007-es szezon első versenyére, hogy a dobogóra vagy a pontokra hajtasz, a legjobbat kell remélned."

"Azért igazoltam a McLaren Mercedeshez, mert mindkettőnknek azonosak a céljai az idei évre. Mindketten bajnokok akarunk lenni. Bízom benne, hogy az autónk bajnokká tehet, és bízom abban is, hogy én is segíthetek a csapatnak a konstruktőri cím megnyerésében" - folytatta Alonso, aki remekül érzi magát új munkaadójánál.

"Úgy gondolom, jó lesz a kapcsolatunk. Még csak most kezdtem meg a munkát a csapattal, többé-kevésbé tisztában vagyok azzal, miként mennek a dolgok a McLarennél, de ami még ennél is fontosabb, érzem az emberekben a szenvedélyt. El sem lehet mondani, mennyire akarják a sikert, és mennyire motiváltak az idei év előtt."

"Úgy gondolom, a csapat remek munkát végzett a felkészülési időszakban. A csapaton belül nagy a nyugalom, mindenki tudja, milyen hibákat követtek el a tavalyi évben, ám az idei szezon teljesen más lesz, ebben biztos vagyok. Ahogy az MP4/22-es pályára gördül, azonnal megkezdjük annak fejlesztését, és az első versenyig rengeteget fogunk csiszolni rajta, így biztos vagyok benne, hogy a kemény munka meghozza gyümölcsét, és harcba szállhatunk a bajnoki címért."

Alonso üdvözölte újdonsült csapattársát, Lewis Hamiltont is, akivel jól megértik egymást: "Lewis nagyon fiatal, nagyon tehetséges, és él hal a Forma-1-ért. Mikor valakinek 22 éves korában egy ilyen lehetőség megadatik, hogy egy élcsapatban versenyezhet, rengeteg energiát belead, és odaadóan vezet, ami a csapat javát szolgálja. Úgy gondolom, hogy Lewis és én egy igen erős csapatot alkothatunk az idei évben. Rengeteg tapasztalatot hozok a McLarenhez, hiszen az elmúlt években sokat tanultam, miközben a bajnoki címért harcoltam, Lewis pedig újat hozhat magával, így egymás teljesítményét javíthatjuk, hiszen mindketten a legjobbat akarjuk."

A kétszeres világbajnok a ma esti bemutató előtt lehetőséget kap arra, hogy beüljön a csapat új festésével ellátott tavalyi versenygépébe, mellyel valencia utcáin körözhet a rajongók legnagyobb örömére.

"Ez lesz az első alkalom, hogy a Vodafone McLaren Mercedes istálló színeiben vezethetek a csapat szponzorokkal ellátott festésével, így izgatottan várom az estét" - magyarázta Alonso. "Hazámban, a hazai rajongóim előtt először mutatkozom új csapatom színeiben az utcán, ahol minden eddiginél közelebb kerülhetek hozzájuk. Fantasztikus lesz."

Bár részleteket nem mondott el az új festésről, Alonsót lenyűgözte a csapat új arculata: "Az MP4/22-es fantasztikusan néz ki, azonban először arról kell meggyőződnünk, hogy belül minden rendben van-e, de nyugodt szívvel mondhatom, hogy ennél szebb autót még soha nem vezettem."