A Toyota év közben dönt Ralf jövőjéről

Vágólapra másolva!
A Toyota nem sürgeti Ralf Schumacher szerződéshosszabbítását, noha a következő két évre opciója van a német versenyzőre.
Vágólapra másolva!

A kölni bázisú csapat kivár, miként teljesít majd a TF107-es a szezon első felében.

Ralf Schumacher jelenleg is érvényes szerződése a 2007-es idény végén lejár a Toyotával, ám a kölni bázisú csapat egyelőre nem kíván dönteni a német versenyző jövőjéről, noha csapattársa, Jarno Trulli a tavalyi évben hároméves szerződést kötött a japánokkal, így 2009-ig biztos a Toyotával marad.

"A helyzet az, hogy van egy hároméves szerződésünk, további két év opcióval, így továbbra is a csapatnál tarthatjuk" - mondta a Toyota Motorsport elnöke, John Howett még a TF107-es pénteki bemutatóján. "Úgy gondolom, először mindketten tudni szeretnénk, miként teljesít az új autó, és csak azután kezdjük meg a tárgyalásokat. Jelen pillanatban egyikünket sem foglalkoztatja ez a kérdés."

Maga az érintett viszont a Toyotánál képzeli el jövőjét, és nagy álma, hogy testvéréhez hasonlóan ő is maga köré építse a csapatot. A német versenyzőnek a hét elején lehetősége volt kipróbálni az új Toyotát, melynek teljesítményével meg volt elégedve.

Az idei év azonban más lesz Ralf számára, hiszen ez lesz az első év, hogy egyedül képviseli a Schumacher nevet a királykategóriában.

"Más lesz, bár a versenyzés szempontjából semmi nem fog változni. Mindig is hangoztattuk, hogy a Ferrari különleges, de Michael és a Ferrari még különlegesebb, noha azt soha nem tudhattuk, hogy ez valóban így van-e."