A McLaren visszavágásra készül 2007-ben

Vágólapra másolva!
A McLaren vadonatúj versenygépe, az MP4/22-es meghozhatja a régóta várt sikert, és a wokingi alakulat ismét visszatérhet a mezőny élére, állítja Martin Whitmarsh, a csapat ügyvezetője.
Vágólapra másolva!

A McLaren győzelem nélkül zárta a tavalyi évet, melyre tíz éve nem volt példa a csapat történetében. Annak ellenére, hogy a 2005-ös sikerek után mindenki bajnoki esélyesként tekintett a csapatra, a wokingiak csúnyán elbuktak 2006-ban.

A vezetőség azonban áttörést remél a mai nap bemutatásra kerülő vadonatúj versenyautótól, melyet a kétszeres világbajnok Fernando Alonso, és a GP2-es bajnokság tavalyi bajnoka, az újonc Lewis Hamilton fog terelgetni a 2007-es idényben.

"A McLaren minden évben a végső győzelmet célozza meg. Elkerülhetetlen, hogy az emberek ne kritizálják meg a tavalyi évben nyújtott teljesítményünket, és ne mondják azt, hogy nem végeztünk elég jó munkát. Azonban ez már a múlté, most a következő idényre kell koncentrálnunk, melyet optimistán várok" - mondta Whitmarsh.

"Hosszú idő után idéntől megszűnik a gumiháború, és bár korábban más beszállítóval dolgoztunk, remek kapcsolatot sikerült kialakítanunk a Bridgestone-nal. Keményen dolgoztunk az elmúlt időben, és úgy gondolom, sikerült javítanunk csomagunk hatékonyságán" - folytatta a szakember, aki szerint a McLaren felállása a legizgalmasabb az idei évben.

"Úgy gondolom, évek óta a miénk a legérdekesebb versenyzői felállás a Forma-1-ben. Fernando már bizonyított, hiszen kétszeres világbajnok. Még mindig fiatal és ambiciózus versenyző, aki több bajnoki címet szeretne nyerni a McLarennel. Érkezése pozitív hatással volt a csapat dolgozóira. Fernando mellett egy újonc is bemutatkozik a csapatunk színeiben a Forma-1-ben. Már egy évtizede dolgozunk együtt Hamiltonnal, így a gárda összes dolgozója jól ismeri. Felkészültsége és elkötelezettsége páratlan a sportban."

"Nem hogy teljesítette, eddig túl is szárnyalta elvárásainkat, melyeket felállítottunk vele szemben" - folytatta Whitmarsh. "Ugyan óvatosan kell kezelnünk, és figyelnünk kell még rá, mert a Forma-1 nem gyerekjáték, biztos vagyok benne, hogy győztes versenyző válik belőle a királykategóriában."

A McLaren ügyvezetője azt is elmondta, véleménye szerint versenyzőik jól kijönnek majd egymással, és mindketten azon lesznek, hogy megkönnyítsék egymás munkáját a 2007-es idényben.

"Versenyzőink tisztelik egymást. Fernando ugyan még csak egyszer próbálhatta ki az autót, észrevételei és ötletei érdekesek voltak, előbbre vitték és motiválták a csapatot. Mind a négy versenyzőnk intelligens, kellemes megjelenésű, és motivált, így eddig minden a legnagyobb rendben van. Nem számítunk arra, hogy bármiféle probléma adódna az idény folyamán, hiszen úgy érezzük, idővel egyre elmélyültebb kapcsolatot alakítanak ki egymással, ami elengedhetetlen ahhoz, hogy sikereket érjünk el a jövőben."