A Ferrari a megbízhatóságot célozta meg

Vágólapra másolva!
A Ferrari vezetősége bízik benne, hogy a csapat új autója legalább olyan megbízható lesz, mint a korábbi F2004-es modell volt. 
Vágólapra másolva!

A Ferrari ügyvezető igazgatója, Jean Todt bízik benne, hogy sikerült tovább javítaniuk tavalyi versenygépük megbízhatóságán, és az új, F2007-es kódszámot viselő modell minden eddiginél megbízhatóbb lesz, hiszen jót tudja, csak így nyerhetik meg az idei világbajnokságot.

Az olaszok munkáját nehezíti, hogy idén már nem lesz segítségükre a hétszeres világbajnok Michael Schumacher, aki helyére Kimi Raikkönen érkezett a McLarentől.

"Az elmúlt évben versenyképesek voltunk, de nem voltunk elég megbízhatóak" - mondta Todt az F2007-es mai bemutatóján. "Éppen ezért mindent meg kell tennünk annak érdekében, hogy visszatérjünk arra a megbízhatósági szintre, ahol 2000 és 2004 között voltunk. Az ambíciók nagyon fontosak. Tisztában vagyunk azzal, hogy kemény lesz a küzdelem, mert hozzánk hasonlóan erős, és ambiciózus ellenfeleink vannak. Ezek azonban csak szavak, kemény munkára van szükség, hogy eléjük céljainkat. Az új autó már a gyárban van, és holnap Massa megkezdi a tesztelését."

A Ferrari mindent megtesz annak érdekében, hogy visszavágjon a tavalyi évben elszenvedett verségért, és megmutassa a világnak, Schumacher nélkül is képes a győzelemre. Todt azonban nem aggódik, mert véleménye szerint az F2007-es már most bizonyította, hogy jobb elődjénél.

"Ami a versenyképességet illeti, a szimulációk azt mutatják, hogy minden területen sikerült fejlődést elérnünk. Azonban ezt még a versenypályán meg kell erősítenünk, mert a nap végén a stopperóra dönt" - magyarázta az ügyvezető igazgató, aki szintén elmondta, nem lesznek előnyben a Bridgestone gumik miatt.

"Hatalmas a különbség az abroncsok terén, hiszen a szerkezetük új, így mindenkinek a nulláról kell kezdenie a munkát. Nem gondoljuk, hogy előnyben lennénk ellenfeleinkkel szemben. Már a téli teszteken is láthattuk, hogy az új termékek, két-három másodperccel lassabbak, mint a 2006-os gumik voltak."