India egyre közelebb a Forma-1-hez

Vágólapra másolva!
India akár már 2009-ben rendezhet Forma-1-es versenyt Delhiben, állítja az ország egyik legbefolyásosabb üzletembere, aki a héten sikeres szerződést kötött a Panasonic Toyota Racing istállóval.
Vágólapra másolva!

A Forma-1 kereskedelmi jogait igazgató Bernie Ecclestone az elmúlt évben már kapcsolatba lépett az egyik helyi kormánnyal Indiában egy esetleges versenypálya megépítésének reményében. A brit üzletember nem titkolta, komoly lehetőséget lát Ázsiában, amit az is bizonyít, hogy Dél-Korea az előzetes tervek szerint 2010-ben megrendezheti első F1-es versenyét, illetve Szingapúr is a várólistán van egy utcai versennyel.

Indiai is komolyan gondolja a Forma-1-et, hiszen az ország leggyorsabban fejlődő légitársasága, a Kingfisher Airlines tegnap bejelentette, hosszú távú szerződést kötött a Toyotával. A cég ügyvezetője, Vijay Mallya a bejelentés kapcsán elmondta, bízik benne, hogy hamarosan Indiai is bekerülhet a Forma-1 vérkeringésébe.

"Mindig is az volt az álmom, hogy Indiába vigyem a Forma-1-et" - mondta Vijay. "Delhi kormánya valóban szeretne versenyt Indiában, és én bízom benne, hogy akár már 2009-ben megrendezhetjük első versenyünket a királykategóriában."