Davidson: Pontszerző lehet a Super Aguri

Vágólapra másolva!
Anthony Davidson szerint a Super Aguri már idén megszerezheti első világbajnoki pontjait, noha még csak második évét kezdi meg a királykategóriában. A brit sofőr optimistán várja első szezonját, melyért köszönetet mondott a Hondának is.
Vágólapra másolva!

Bár az elmúlt években keményen dolgozott a Honda Racing színeiben, Davidson mégsem kapott versenyzői ülést a japánoktól, pedig nem egyszer került az élre a pénteki szabadedzéseken. A brit pilóta legutóbb 2005-ben a Maláj Nagydíjon kapott lehetőséget a versenyzésre, mikor Szato lebetegedett. Azóta viszont csak a teszteken bizonyíthatott, ám elmondta, soha nem adta fel a reményt, és bízott abban, hogy egy nap versenyzői ülést kap a Forma-1-ben.

"Voltak idők, mikor kicsit bosszantott a dolog, azonban soha nem adtam fel a reményt, hogy egyszer felfigyel rám valaki. Úgy gondolom, soha nem szabad leírnia magát az embernek, ez hatalmas hiba lenne" - mondta Davidson az Autosport International Show-n. "Véleményem szerint az emberek többsége inkább pozitív gondolkodású, nem szabad negatívnak lenni. Én sem voltam az, és soha nem aggódtam amiatt, hogy mihez fogok kezdeni."

"Néha kicsit el voltam keseredve, de tudtam, hogy egyszer eljön az én időm, csak azt nem tudtam, mikor. Azonban most teljesült az álmom, és versenyzői ülést kaptam a Forma-1-ben" - folytatta Davidson, aki ugyan egy kicsit bosszankodott amiatt, hogy nem kapott lehetőséget a Hondától, jól tudja, egykori csapatának is köszönheti jelenlegi szerződését.