December előtt nem tesztel a Prodrive

Vágólapra másolva!
A Forma-1 leendő tizenkettedik csapata, a Prodrive december előtt biztosan nem kezdi meg a tesztelést, jelentette ki a gárda vezetője, David Richards. A BAR egykori főnöke elárulta, jelenleg három csapattal folytat tárgyalásokat a karosszériavásárolásról.
Vágólapra másolva!

Bár az idő sürget, és Richards már a tavalyi évben megkezdte a tárgyalásokat különböző csapatokkal, egyelőre még fogalma nincs arról, kitől vásárolnak kasztnit és motort 2008-ban. A BAR egykori főnöke azonban nem aggódik, mert biztos benne, hogy minden letisztul időben, de figyelmeztetett, senki ne várja azt, hogy az év vége előtt megkezdik a teszteket.

"2008. márciusáig minden letisztázódik, azonban nincs szándékomban december előtt tesztelni" - mondta Richards az Autosportnak.

A szakember továbbá hangsúlyozta, egyelőre még semmi nincs eldöntve, így azt sem tudja, kitől vásárolnak karosszériát és motort a 2008-as idényre. Korábban felmerült a Ferrari, a McLaren, a Renault, és a BMW neve, mint lehetséges beszállító, ám Richards nem kívánta kommentálni az erre irányuló kérdéseket.

"Három lehetőségünk van" - mondta. "Van egy egyértelmű kedvencem, de hülye lennék elmondani, kire gondolok, míg az egyezség meg nem köttetett. Nem szeretnénk saját autót építeni, egy másik csapat partnereként szeretnénk versenyezni a Forma-1-ben. Hasznukra válhat a közös együttműködés, hiszen a teszteknél, a fejlesztésekben sokat tudnánk segíteni partnerünknek, mellyel minden adott lenne ahhoz, hogy egy valóban ütőképes autót alkothassunk."

Ugyan egyelőre még versenyzőkről szó sem esett, Richards elmondta, a technikai és vezetői személyzetet mielőbb ki szeretné jelölni, hogy megfelelő ütemben haladhasson a munka. Arra a kérdésre viszont kitérő választ adott, hogy a Hondától menesztett Geoffrey Willis helyet kap-e a csapatában.

"Már gyűjtöm az embereket, és az első hivatalos bejelentésre sem kell már sokat várni. A következő hónapokban komoly bejelentések várhatók" - magyarázta. "Azonban nem szeretnék személyeket megnevezni jelen pillanatban. Akár hazudhatnék is a felállást illetően, de én inkább nem szeretném kommentálni a híreszteléseket."