Vágólapra másolva!
Azzal bizonyára mindenki tisztában van, hogy Michael Schumacher mögött egész pályafutása alatt ott állt a felesége, Corina. Azt viszont már bizonyára kevesebben tudják, hogy a német egy bizonyos Sabine Kehmnek is rengeteget köszönhet.
Vágólapra másolva!

Az egykori újságíró, Sabine Kehm a hétszeres világbajnok sajtósaként dolgozott az elmúlt években. A rekordbajnok visszavonulásával némileg kevesebb teendője van Kehmnek is, de azért így sem unatkozik majd.



Michael visszavonult a versenyzéstől, de te továbbra is vele dolgozol. Hogyan teltek a téli hónapok?

Sabine Kehm: "A karácsony nagyon intenzív volt. Michael visszavonulása óta rengeteg időpontunk volt, sok megbeszélésnek és meghívásnak kellett eleget tennünk. Újév környékén volt némi megállás."

Több éven keresztül minden versenyhétvégén dolgoztál. Hogyan emlékszel vissza ezekre az időkre, és Michael visszavonulásával hogyan változik ez?

SK: "A Forma-1- egy nagyon különleges munkahely. Néha úgy érzi az ember, hogy egy szélvihar közepén áll. Michael ennek ellenére mindig higgadt maradt. Óriási elvárások voltak vele szemben, és tőlem is sokat követelt, de fair módon viselkedett. Idén sem fogunk unatkozni, persze azért bizonyos dolgok megváltoznak majd."

Sokakat foglalkoztat a kérdés, hogy Michael milyen szerepet tölt majd be a Ferrarinál. Lehet ő Kimi Raikkönen és Felipe Massa mentora?

SK: "Michael a csapat tanácsadója lesz, hiszen ebben a szerepkörben tudja kamatoztatni az intelligenciáját és a tapasztalatát, és talán ezzel nagy hasznára válhat a Ferrarinak. Hogy konkrétan milyen feladatai lesznek, abba most még nem érdemes belemenni."

Hogyan fogod nézni a Forma-1-et azok után, hogy Michael már nem versenyez?

SK: "Michael igazi szupersztár, óriási alakja volt a sportágnak, bizonyára nagyon fog hiányozni. Nélküle a Forma-1 kevésbé lesz kiszámítható, tehát ebből valószínűleg a többiek profitálnak majd."

Egyes szakértők úgy vélik, hogy az előttünk álló szezon hihetetlen izgalmakat rejteget. Te mire számítasz?

SK: "Jelen pillanatban minden csak kényszerű spekuláció. Én azt mondom, várjuk ki a végét, de abban én sem kételkedem, hogy izgalomnak nem leszünk híján."

Ki a favoritod? Mit gondolsz, Felipe Massa és Kimi Raikkönen mire lesz képes a Ferrarinál?

SK: "Biztos megállják a helyüket a srácok. Szerintem a Ferrari idén ismét nagyon versenyképes lesz, és újra a világbajnoki címét küzd majd, mint 1997 óta minden évben. Talán csak a 2005-ös esztendő volt ez alól kivétel."