Haug: Koppanni fog Briatore!

Vágólapra másolva!
A Renault ügyvezetője, Flavio Briatore csúnyán pofára fog esni, állítja a Mercedes-Benz sportigazgatója, Norbert Haug, akinek szent meggyőződése, hogy Fernando Alonsóval újult erőre kaphat a McLaren.
Vágólapra másolva!

A Renault vezére korábbi nyilatkozatában kijelentette, véleménye szerint igen nehéz időszak áll a McLaren előtt, még akkor is, ha sikerült megszereznie a kétszeres világbajnok, Fernando Alonso szolgálatait.

A wokingi alakulat az elmúlt tíz év leggyengébb szezonját teljesítette 2006-ban, hiszen győzelem nélkül zárta az évet. Azonban Haug az Autosport magazinnak adott nyilatkoztában elmondta, Briatorének nem lesz igaza, és feltámad idén a csapat.

"Ha a Briatoréhoz hasonló emberek azt állítják, hogy Alonso érkezésével a McLaren már nem kereshet kifogásokat, akkor az azt jelenti, hogy komolyan vesznek bennünket" - mondta a német szakember. "Bebizonyítjuk neki, hogy rosszul gondolja. Talán összekevert minket valakivel, hiszen úgy emlékszem, ők kerestek kifogásokat, mikor a FIA a tavalyi évben illegálisnak minősítette az ellensúlyos lengéscsillapítót."

Haug egyébként sokat vár az idei évtől, leginkább a csapat új versenyzőitől: "Ha sikerül egy olyan autót építenünk, mint 2005-ben, akkor akár a bajnokságot is megnyerhetjük. Úgy gondolom, hogy Briatore soha nem fogja elfelejteni, miként teljesítettünk 2005-ben. Szerencsés volt, mert ha nem ütjük ki saját magunkat, akkor biztosan nem tudott volna felülmúlni minket. Félreértés ne essék, nem szeretném lekicsinyelni a Renault sikereit, de akkor mi voltunk előnyben, és soha nem állunk le a munkával."