A Renault pályára vitte az R27-est

Vágólapra másolva!
Bár a hivatalos bemutatóra még nem került sor, a Renault szerdán pályára vitte vadonatúj versenygépét, melyet Nelson Piquet Jr. terelgetett az angliai Silverstone-ban.
Vágólapra másolva!

Úgy tűnik, kezd szokássá válni, hogy mielőtt a csapatok bemutatnák vadonatúj versenygépeiket, a nyilvánosság kizárásával először egy kisebb tesztprogram keretein belül kipróbálják az új konstrukciót.

A hét elején így tett a Toyota, majd a Renault is. A kölni bázisú csapat holnap leplezi le új autóját, míg a Renault 2007-es modelljének bemutatójára még január 24-ig várnia kell a nagyérdeműnek.

A francia alakulat azonban nem tudott várni, és a hivatalos bemutató előtt, szerdán pályára vitte az új járgányt Silverstone-ban, ahol az ifjabbik Piquet a hírek szerint körülbelül 20 km-t teljesített, és csakis kizárólag a Hangar egyenesben "gyakorlatozott".

Bár az R27-es csak 24-én kerül bemutatásra Hollandiában, a Renault már jövő kedden letesztelteti Fisichellával az új autót a spanyolországi Jerezben, még mielőtt megkezdődne az igazi tesztprogram.