Massa nem aggódik Raikkönen miatt

Vágólapra másolva!
 Felipe Massa folytatni szeretné sikersorozatát, és tovább kívánja szaporítani győzelmeinek számát. A Ferrari brazil versenyzője egyáltalán nem tart újdonsült csapattársától, Kimi Raikkönentől, aki egyesek szerint potenciális ellenfele lehet az idei évben.
Vágólapra másolva!

Massa a tavalyi évet a csúcson fejezte be, hiszen hazai közönsége előtt megnyerte a szezonzáró Brazil Nagydíjat, így kétségkívül komoly esélyesként várhatja a 2007-es idényt, mikor csapattársa Kimi Raikkönen lesz, aki a hétszeres világbajnok, Michael Schumacher helyét veszi át a Ferrarinál.

Bár sokan úgy gondolják, Raikkönen komoly fejtörést okoz majd Massa számára, a brazil pilóta egy cseppet sem aggódik finn kollégája jelenléte miatt, ugyanis véleménye szerint ferraris tapasztalatával komoly előnyből kezdheti meg az idei évet.

"Bár Raikkönen lesz a csapattársam, én már sokkal jobban ismerem a csapatot, és ne felejtsük el, hogy fantasztikus volt a tavalyi évem" - mondta Massa a Ferrari mai sajtókonferenciáján. "Az idei év jóval keményebbnek ígérkezik, mert nem lesz a segítségünkre Schumacher, de az Alonsóhoz és Raikkönenhez hasonló versenyzők keménnyé tehetik a küzdelmet. Nem is beszélve arról, hogy egyelőre még fogalmunk nincs arról, a többiek miként teljesítenek. A másik fontos kérdés a gumi, ami mindenki számára azonos lesz az idei évben."

"Tudom, hogy nagyra értékelnek a csapaton belül, és szerintem versenyképes vagyok. Az idei év teljesen más lesz, talán izgalmasabb, mert sok csapat azonos szintről indul. Tavaly megnyertem a Török-, illetve a Brazil Nagydíjat, és idén is folytatni szeretném ezt a sorozatot" - magyarázta Massa, aki örömmel fogadta Raikkönent a csapatban.

"Nem lesz köztünk semmi probléma, jól kijövünk majd egymással, ebben biztos vagyok. Kiminek még be kell illeszkednie, de nem hiszem, hogy ez komolyabb gondot jelentene számára" - tette hozzá a brazil pilóta.