Villeneuve indul Le Mans-ban

Vágólapra másolva!
A Forma-1 egykori világbajnoka, Jacques Villeneuve álma valóra válhat, és az idei évben visszatérő Peugeot oldalán elindulhat a Le Mans-i 24 órás megmérettetésen.
Vágólapra másolva!

A brit Autosport magazin értesülései szerint a BMW Saubertől a tavalyi Német Nagydíjat követően menesztett kanadai sofőr valóra válthatja régóta dédelgetett álmát, és elindulhat a híres megbízhatósági versenyen. Villeneuve az idei évben visszatérő Peugeot színeit képviselheti, mely két dízelmotoros 908-as sportautóval nevezett a megmérettetésre.

Bár Villenuve azóta nem elérhető, hogy a francia L'Equipe reggeli számában felvetette az indulás lehetőségét, a kanadai versenyzőhöz közel álló források szerint a szerződés már megköttetett a felek között.

A Peugeot részéről a hivatalos bejelentés holnap várható, mikor a francia alakulat nyilvánosságra hozza felállását. Egyes értesülések szerint a Champ Car háromszoros világbajnoka, Sebastien Bourdais, és a Ferrari tesztversenyzője, Marc Gené lesznek Villeneuve csapattársai a Le Mans-i 24 órás versenyen.

Jacques korábban már elmondta, szívesen részt venne a megbízhatósági megmérettetésen, melynek esetleges megnyerésével az első olyan autóversenyző lenne, aki bajnok lett a Forma-1-ben, a Chmap Carban, megnyerte az Indy 500-at, és győzedelmeskedett Le Mans-ban.

A kanadai versenyző az Autosport magazin egy 2005-ös számában elmondta, fontosnak tarja, hogy közvetlen Forma-1-es pályafutása után elindulhasson a 24 órás versenyen, mert csak így tudna harcba szállni a győzelemért.

"Számára fontos, hogy elinduljak a Le Mans-i 24 órás versenyen, mert még senki nem nyert mind a négy helyen. Három már megvolt, de négy még soha" - mondta Villeneuve. "Viszont, ha pár évet kihagyok, utána már nem lesz esélyem. Ugyan továbbra is gyors maradnék, de nem eléggé. Éppen ezért azonnal a Forma-1 után el szeretnék indulni a megbízhatósági versenyen, hogy utána nyugodtan visszavonulhassak."