Bahrein megveszi a McLaren harmadát

Vágólapra másolva!
A McLaren vezetősége hivatalos közleményében megerősítette, a Bahreini Királyság megvásárolja a csapat egyharmadát, pontosabban 30 százalékát, mellyel a gárda vezetője, Ron Dennis elveszíti részvényeinek felét.
Vágólapra másolva!

Beigazolódott, amit sokan gondoltak, és a McLaren eladta részvényeinek közel egyharmadát. A csapat két részvényese, Ron Dennis és Mansour Ojjeh hosszas tárgyalássorozat után sikeresen megegyezett a Bahreini Mumtalakat Holdinggal, melynek értelmében a cégóriás átvette a Forma-1-es csapat részvényeinek 30 százalékát.

Bár a felek már megegyeztek, a szerződések csak hetekkel később kerülnek véglegesítésre. Míg az aláírások a helyükre nem kerülnek, a csapat érthető okok miatt nem kíván nyilatkozni az ügyről, noha maga jelentette be az egyezség létrejöttét.

Ha a szerződést a brit versenyhivatal is jóváhagyja, akkor a DaimlerChrysler 40, a Mumtalakat Holding 30, míg Dennis és a TAG Group SA a részvények 15-15 százalékát birtokolja majd.

Ez azt is jelenti egyben, hogy Dennis eddigi 30 százalékos részesedése a felére csökkent, amely azt a feltételezést erősíti, hogy a brit szakember valóban azt tervezi, hogy eladja maradék részvényeit a Mercedes-Benznek, még mielőtt végleg kiszállna a sportból.

Dennis egy az Autosport magazinnak adott korábbi interjújában elmondta, csak abban az esetben adja el részvényeit, ha a másik társtulajdonos, Mansour Ojjeh is úgy gondolja, ez a csapat javát szolgálja.

"Nem is tudom, hányszor átbeszéltük már ezt a dolgot" - mondta Dennis még karácsony előtt. "Már az elmúlt évben is beszéltünk erről. Ezek a megbeszélések zártkörűek voltak a vezetőségi tagok között, de óhatatlanul kiszivárogtak foszlányok, melyeket nem mindig kell feltétlenül kézpénznek venni. Nem győzőm hangsúlyozni, rengeteg lehetőségünk van megerősíteni a csapatot. Azonban sem én, sem Mansour nem szeretné elhagyni a süllyedő hajót. Ha lépnünk kell, csakis úgy lépünk, hogy az a csapat javára váljon."

A McLaren már korábban megerősítette, egyelőre nem lesz változás szervezeti felépítésében.