Kubica: értelmetlenek az összehasonlítások

Vágólapra másolva!
Robert Kubica az utóbbi időben sokat emlegetett fiatal Forma-1-es generáció egyik jeles képviselője, aki előtt szép jövő áll. A lengyel pilóta azonban nem tartja túl sok értelmét a pilóták közti összehasonlítgatásoknak.
Vágólapra másolva!

Az elmúlt hetekben több hozzáértő is arról beszélt, hogy a Forma-1-nek generációváltásra van szüksége. Michael Schumacher visszavonulásával és Jacques Villeneuve kiválásával nyolc világbajnoki cím birtokosa hagyta el a sorozatot a 2006-os évben.

A kétszeres világbajnok Fernando Alonso sem az idős generáció tagja, de 2007-ben több fiatal is szerencsét próbál majd a legjobbak közt. Robert Kubica már nem számít teljesen újoncnak, hiszen a már említett Villeneuve helyét a BMW-nél a lengyel vette át szezon közben.

A 22 éves Kubica azonban nem tulajdonít nagy jelentőséget a generációváltás témakörnek: "Nem igazán tudok ezzel mit kezdeni, szerintem a média túlságosan felfújja ezt. A Forma-1-be mindig is érkeztek fiatal, kevés tapasztalattal rendelkező nagy ígéretek, most is erről van szó."

"Ezen kívül azért az is kérdés, hogy hol húzzuk meg a határt"- folytatta BMW Sauber versenyzője. "Például Heikki Kovalainen és Sebastian Vettel sem ugyanabba a korosztályba tartozik. Szerintem a pilóták általános összehasonlítgatásának pedig nem sok értelme van, hiszen mindenki más csapatban, más autóval szerepel, így ezek az összevetések a legtöbbször értelmetlenek."

Ettől függetlenül Kubicát nem csak hazájában, Lengyelországban, de az európai sajtóban is leendő világbajnokként emlegetik. Erre a fiatal rá is szolgált, hiszen a 2006-os szezon elején a pénteki edzéseken villogott, majd mikor a futamokon is lehetőséget kapott, harmadik nekifutásra dobogóra állhatott Monzában.

"Egyelőre én még nem foglalkozom azzal, hogy mit érhetek el, arra törekszem, hogy mindig a legjobbat hozzam ki magamból, és majd meglátjuk, hogy ez mire lesz elég. Úgy érzem szerencsém van, hogy a BMW alkalmazásában állhatok, és igyekszem nem eltékozolni ezt a lehetőséget a jövőben"- fejezte be Kubica.