Blundell: Fisichella lesz a Renault húzóembere

Vágólapra másolva!
Giancarlo Fisichellát már többen leírták, ám az egykori Forma-1-es pilóta, Mark Blundell nem ebbe a táborba tartozik. A brit úgy gondolja, hogy az olasz versenyző Fernando Alonso árnyékából kilépve kivirágozhat.
Vágólapra másolva!

Fisichella még évekkel ezelőtt is a Forma-1 egyik legnagyobb reménysége és tehetsége volt, de az olasz általában rossz időben volt rossz helyen. Az igazi áttörés azonban akkor is váratott magára, amikor egy igazi nagycsapathoz, a Renault-hoz került. A 2007-es szezon döntő lehet Fisico pályafutását illetően.

Sok szakember már most leírja az olaszt, de Mark Blundell elképzelhetőnek tartja, hogy az előttünk álló évadban Fisichella lesz a címvédő istálló húzóembere. Az egykori versenyző szerint Alonso árnyékából kilépve a 33 éves római újjászülethet.

"Úgy vélem, hogy Fisichella képes lesz a megújulásra, és el fogja tudni vállalni a csapatvezér szerepét"- nyilatkozta Blundell. "Nagyon sokat tanult, de még mindig képes a megújulásra. A legutóbbi szezonban még talán Alonsótól is ellesett ezt-azt, annak ellenére, hogy lényegesen nagyobb tapasztalattal rendelkezik, és idősebb is, mint a világbajnok. Alonso kétségtelenül óriási tehetség, és Giancarlo láthatta, hogy hogyan dolgozik, és ezt szerintem kamatoztatni fogja a Renault-nál."

"Persze nem lesz könnyű dolga, hiszen Heikki Kovalainen személyében egy nagyon jó csapattársa lesz idén is"- folytatta a brit. "Ennek ellenére Fisicónak meg kell őriznie a hidegvérét, mert csak az lehet világbajnok, aki rendszeresen jó eredményeket képes szállítani. Fisichellának idén ezt kell tennie-"- fejezte be Blundell.