Montezemolo a költségcsökkentést sürgeti

Vágólapra másolva!
A Ferrari elnöke, Luca di Montezemolo továbbra is amellett kardoskodik, hogy a Forma-1-nek költségcsökkentésre van szüksége. Az olasz márka első embere ezügyben egyetért a Renault csapatfőnökével, Flavio Briatoreval.
Vágólapra másolva!


"Ez így nem mehet tovább"- fakadt ki Montezemolo. "A Forma-1-ben meg kell találni annak a módját, hogy redukáljuk a kiadásokat. Ez nagyon fontos kérdés, ami döntően befolyásolja a sportág jövőjét."

"A következő 3-5 évben azt kell elérnünk a Ferrarival, hogy a Forma-1 ne kiadással járjon, hanem bevételi forrás legyen"- folytatta az olasz, akinek nem lesz könnyű dolga, ha ezt valóban el szeretné érni.

Az elmúlt tíz évben a Forma-1 költségei megduplázódtak. Egyes becslések szerint a Ferrari a 2006-os szezonban több, mint 250 millió Eurót invesztált F1-es projektjébe.

Ezek az óriási költségek csak nagy összefogással csökkenthetők. A Renault csapatfőnöke, Flavio Briatore is egyértelműen ezt szorgalmazza: "Határt kell szabnunk a költségeknek. A Renault-nál a legtöbb területen már kevesebb munkatárssal dolgozunk, mint a többi csapat. Ezen kívül fiatal pilótákat szerződtetünk, ezzel is a spórolásra törekszünk."