Briatore szerint nehéz év elé néz a McLaren

Vágólapra másolva!
Flavio Briatore szerint még úgy sem lesz könnyű helyzetben a McLaren, hogy a kétszeres világbajnok, Fernando Alonso a brit csapatot erősíti majd a 2007-es esztendőben.
Vágólapra másolva!

A wokingi alakulat borzalmasan szerepelt az elmúlt évben, hiszen tíz év után először nem szerzett győzelmet a 2006-os idényben. Nem csoda tehát, hogy a vezetőség minden erejével azon van, hogy visszavágjon az elmúlt évben elszenvedett vereségért.

A McLaren az új évet a Fernando Alonso Lewis Hamilton párossal kezdi majd meg, akiktől a szakemberek azonnali sikereket remélnek. Bár sokan úgy gondolják, az új felállással ismét ütőképessé válhat a brit alakulat, Flavio Briatore szerint a Mercedes által támogatott csapat még Alonsóval is komoly nehézségek elé néz az idei évben.

"Nehéz év áll a McLaren előtt. Nehézségeik lesznek" - mondta Briatore a Gazzetta dello Sport-nak adott nyilatkozatában. "Mindig is fantasztikus versenyzőik voltak, mint például Raikkönen. Folyamatosan erős oldalukat mutatták, korán bejelentették felállásukat, hogy minden gond nélkül menjen, de ahogy azt már tavaly is láthattuk, mostanában problémáik vannak. Úgy gondolom, hogy ezek az idei évben sem fognak egy csapásra megváltozni, és nehéz szezon elé néznek."

Az olasz szakember továbbá azt is elmondta, véleménye szerint legnagyobb riválisuk, a Ferrari teljesítménye is vissza fog esni Michael Schumacher és Ross Brawn távozásával, ami ismét a Renault malmára hajthatja a vizet.

"A Ferrari Schumacher és Brawn nélkül nem lesz olyan versenyképes. Ez nem is lehet kérdés, hiszen ők ketten fantasztikus munkát végeztek, összetartották a csapatot, így mindenképpen hiányozni fognak az olaszoknak" - tette hozzá Briatore.