Alonso: új csapat, új sisak

Vágólapra másolva!
A kétszeres világbajnok Fernando Alonso a 2006-os szezon után elhagyta korábbi sikerei helyszínét, és a Renault-tól a McLaren-Mercedeshez szerződött.
Vágólapra másolva!

A spanyol új csapatánál minden bizonnyal új sisakfestést is kap majd.

A Forma-1-ben, és általában a legtöbb motorsportban a sisak nemcsak a pilóták egyik legfontosabb védőfelszerelése, hanem az önkifejezés eszköze is. Alonso fejfedőjén eddig kék, sárga és piros színek voltak a meghatározóak, ami a jövőben változni fog.

A sárga és a piros színek minden bizonnyal továbbra is helyet kapnak majd a bukósisakon, hiszen ezek a nemzeti színei a spanyol zászlónak is. A kék szín viszont valószínűleg eltűnik majd Alonso fejéről, annak ellenére is, hogy ez egyrészt Asztúriát szimbolizálta, azt a tartományt, ahonnan a spanyol származik.

Viszont ez a világoskék szín elsősorban a Renault főszponzora, a Mild Seven miatt került fel a sisakra, és mindenki a francia gárdára asszociált erről a színről. Így minden bizonnyal a McLarennél ezüstös alapot kap majd a 25 éves versenyző új sisakja.

Alonso 2006 végén már tesztelte az ezüstnyilat, ám ekkor hófehér sisakban jelent meg. Természetesen nem ez lesz az új dizájn, csak arról van szó, hogy egyes szponzori szerződések egyelőre még a Renault-hoz kötik a címvédőt...