Raikkönen megállja a helyét a Ferrarinál

Vágólapra másolva!
A 2007-es szezon közeledtével egyre többen gondolják úgy, a Ferrari jól döntött, mikor Kimi Raikkönent szerződtette Michael Schumacher megüresedő helyére. Az egykori világbajnok, Keke Rosberg szerint a finn pilóta megállja majd a helyét új csapatában.
Vágólapra másolva!

Bár egyesek szerint Raikkönen munkához való hozzáállása - különösen a Schumacherhez szokott mérnökök miatt - nem fog megfelelni a Ferrarinak, az 1982-es évad világbajnoka, Keke Rosberg egyáltalán nem aggódik, ugyanis véleménye szerint az olaszok elég szervezettek ahhoz, hogy úgy alakítsák át struktúrájukat, hogy az teljes mértékben megfelelnek Raikkönennek.

"Hihetetlenül gyorsan beilleszkedik majd a csapatba" - mondta Rosberg az Autosport magazinnak adott nyilatkozatában. "Úgy gondolom, hogy ő a jelenlegi mezőny leggyorsabb versenyzője, és a Ferrarinak pont egy ilyen sofőrre van szüksége. Nem hiszem, hogy Michael Schumacher volt az, aki összetartotta a csapatot, bármennyire is jó volt. Ha egy gyors versenyző van a csapatban, akkor az összetartja őket. Jean Todt erős személyiség, biztos vagyok benne, hogy úgy alakítja majd a dolgokat, hogy az jó legyen Kiminek."

Mindezek ellenére, a Renault főmérnöke, Pat Symonds szerint a Ferrari komoly gondba kerülhet, ha a szezon elején nem lesz elég versenyképes, ugyanis idén már nem lesz kéznél Ross Brawn, aki eddig mindig megoldotta a problémákat, és összetartotta a csapatot.

"Kiminek nem lesz egyszerű dolga" - mondta a Renault szakembere. "Ross kimagasló munkát végzett, hogy összetartsa a csapatot. Egy olyan alakulatot faragott a Ferrariból, amely mindig tiszta, és logikus célokat tűzött ki maga elé. Ettől voltak olyan erősek. Azonban nélküle komoly gondba kerülhetnek. Ha a kezdeti eredmények nem lesznek megnyugtatóak, akkor elszabadulhat a pokol. Majd meglátjuk, mit hoz az idei év, azonban biztos vagyok benne, hogy nem lesz egyszerű dolga a Ferrarinak, különösen úgy, hogy az olasz média hatalmas nyomás alatt tartja a vezetőséget."