Mario büszke unokája teljesítményére

Vágólapra másolva!
Mario Andretti büszke unokájára, aki a Honda Racing istálló színeiben a tavalyi év végén bemutatkozott a királykategóriában. Az 1978-as világbajnok szerint Marco teljesítménye elég volt ahhoz, hogy a jövőben ismét tesztlehetőséget kapjon a Forma-1-ben.
Vágólapra másolva!

A tizenkilenc esztendős versenyző lett az idei év újonca a Honda által támogatott IndyCar bajnokságban, ezért is kapott lehetőséget a brackley-i bázisú csapattól a tesztelésre.

A kétszeres IndyCar világbajnok csapattulajdonos, és korábbi CART bajnok, Michael fia, illetve az 1978-as Forma-1-es világbajnok, a legendás Mario Andretti unokája az idei tesztek zárónapján ülhetett be az RA106-os modellbe a spanyolországi Jerezben.

Marco délelőtt 32, délután pedig 35 kört teljesített, és 1:21.888-as idejével meggyőzte a Honda vezetőségét. Az amerikai versenyző egyébként két másodperccel körözött lassabban, mint a csapat hivatalos tesztpilótája, Christian Klien, azonban így is lenyűgözte a Honda vezetőségét.

Mario, a nagyapa is büszke volt unokája teljesítményére, és biztos benne, hogy nem ez volt Marco utolsó tesztje a Forma-1-ben.

"Úgy gondolom, hogy Marco jól teljesített a teszten" - mondta Mario a Gazzetta dello Sport-nak adott nyilatkozatában. "A legfontosabb az, hogy nem hibázott. Michael negyedóránként informált telefonon a történtekről. Fizikailag fel van készülve a Forma-1-re, és Jerezben mindössze csak fél másodperccel maradt el legjobb ideje Rossiter legjobbjától, ami nem egy rossz eredmény. Éppen ezért biztos vagyok benne, hogy lesz még ennek folytatása. Legközelebb még jobb lesz."

Az egykori világbajnok azt is elárulta, szíve mélyén ő is kipróbálna egy modern versenygépet. "Örülnék, ha lehetőségem lenne beülni egy modernkori Forma-1-es autóba. Tudom, hogy manapság a pilótafülke jóval kisebb, azonban nem híztam meg annyira, hogy ez problémát okozna" - mondta.