Blundell: A Williams ki fog lépni a gödörből

Vágólapra másolva!
A Williams istálló 2006-ban minden korábbinál gyengébb produkcióval rukkolt elő. A korábbi Forma-1-es pilóta, Mark Blundell szerint viszont a gárda képes lesz rá, hogy már az idén elmozduljon a mélypontról.
Vágólapra másolva!

"Minden jel arra utal, hogy a 2006-os csalódás ellenére is a nagyok közé tartoznak"- kezdte mondandóját Mark Blundell. "Olyan mérnöki háttere van a gárdának, hogy bármikor képesek arra, hogy egy versenyképes konstrukciót tegyenek a pilóták alá."

"2006-ban is voltak biztató eredményeik, gondolok itt például Mark Webber monte carlói teljesítményére, de aztán a következő futamon ismét visszaestek, és újra a mezőny végén autókáztak. A problémák áradata óriási volt, nem ezt szokhattuk meg a Williamstől az elmúlt évtizedben. Most tehát igen mélyen vannak, de képesek a felemelkedésre"- mondta optimistán Blundell.

Több tényező is van, ami alátámaszthatja az egykori pilóta szavait. A Bridgestone egyedüli gumiszállító lesz a 2007-es évadtól kezdve, és bár többen is elmondták, hogy a régi partnerek nem lesznek előnyben emiatt, ez azért mégiscsak jelent valami könnyebbséget a Williamsnek is.

A brit istálló anyagiak terén is jól áll, hiszen több tőkeerős szponzor is a gárda mellé állt, és a technikai háttér is biztosított, hiszen remek szakemberek dolgoznak a csapattal. Csak az a kérdés, hogy a motorváltás milyen hatással lesz az istállóra, a Williams ugyanis a Cosworth erőforrásokat a Toyota nyolchengereseire cserélte.

Blundell ebből a szempontból is pozitívan látja a helyzetet: "Szerintem csak profitálhat a csapat abból, hogy a Toyota hajtóműveire váltott, mindenképpen erősebb lesz a konstrukciójuk. Persze biztosan nehéz lesz, de a Williams képes rá, hogy kiemelkedjen a hullámvölgyből. Szerintem újra sokat várhatunk tőlük"- fejezte be Blundell.