Theissen: 2007 Schumi nélkül is izgalmas lesz

Vágólapra másolva!
Mario Theissen, a BMW motorsport igazgatója úgy véli, hogy annak ellenére - vagy talán éppen azért-, hogy a hétszeres világbajnok Michael Schumacher az idei szezon végén visszavonult, a 2007-es évad nagy izgalmakat tartogat.
Vágólapra másolva!

A legtöbb szakértő úgy gondolja, hogy Schumacher visszavonulása után legalább is Németországban csökkeni fog a Forma-1 nézettsége. A németek azonban így is szép számmal képviseltetik majd magukat a következő szezonban, így ezek a teóriák megdőlni látszanak. Ráadásul afelől se legyen kétségünk, hogy a száguldó cirkusz tartogat majd izgalmakat Schumi nélkül is.

A német klasszis kiválásával a mezőny kétségtelenül még kiegyenlítettebb lesz, ráadásul a jelenlegi két legtöbbre taksált pilóta, Fernando Alonso és Kimi Raikkönen is új csapatnál próbál szerencsét. Az izgalmakat tovább fokozhatja, hogy a középmezőnyből többek közt a Honda, a BMW Sauber F1 Team vagy a Red Bull Racing is a győzelemre esélyesek közé léphet elő.

A BMW motorsport igazgatója, Mario Theissen sem aggódik a Schumacher utáni éra miatt: "A szezon első felében biztosan hiányozni fog, érdekes érzés lesz. Viszont rengeteg fiatal tehetség van, akiknek a vetélkedése sok izgalmat tartogat."

"Ezen kívül a múltban is nem egyszer megtörtént már, hogy egy-egy legenda által hagyott űrt a vártnál lényegesen gyorsabban betöltötték a többiek"- folytatta a német szakember.

Theissen és csapata, a BMW Sauber a következő szezonban három német pilótát is foglalkoztat majd. Nick Heidfeld versenyzőként bizonyíthat, míg a teszteken két fiatal, Sebastian Vettel és Timo Glock segíti a gárdát. Theissen kezei közt tehát több lehetséges Schumacher-utód is dolgozik majd. A trió legtöbbre hivatott tagja kétségtelenül a mindössze 19 éves Vettel, aki nem sokkal azután, hogy beleszippantott a Forma-1 légkörébe, máris pénteki edzéselsőséggel hívta fel magára a figyelmet.