Kubica élvezte első évét az F1-ben

Vágólapra másolva!
A BMW Sauber-istálló lengyel versenyzője, Robert Kubica az év elején még álmában sem merte volna azt gondolni, hogy idén rajthoz állhat a királykategóriában, sőt élete harmadik versenyén már a dobogón ünnepelhet.
Vágólapra másolva!

A lengyel versenyző a Magyar Nagydíjon debütált a Forma-1-ben, miután a BMW menesztette az egykori világbajnok, Jacques Villeneuve-öt. A huszonkét esztendős sofőr a nem éppen szokásos körülmények között megrendezett magyar versenyen fantasztikusan szerepelt, és érett vezetést bemutatva, megszerezte a két pontot érő hetedik helyet, jóllehet azt később elvették tőle, mert a megengedettnél könnyebb volt az autója.

Kubica élete harmadik versenyén, az Olasz Nagydíjon már a dobogóra is felállhatott, mely lenyűgöző teljesítménynek mondható. A BMW vezetőségének tehát nem volt nehéz dolga eldönteni, kit szerződtessen Heidfeld mellé a 2007-es idényre.

"Roppant jól ment az idei év számomra" - mondta az érintett. "Tesztversenyzőként kezdtem az idei szezont, aztán évközben versenyzői ülést kaptam. Nyilvánvaló, hogy néha jobb teljesítményre is képes lehettem volna, de ezeken már nem érdemes rágódni. Az eredményeim jól tükrözik tehetségemet, és egy megfelelően jól felkészített autóval csodákra lehetünk képesek a 2007-es idényben.