Dennis: nincs eladósodva a McLaren

Vágólapra másolva!
A McLaren csapatvezetője, Ron Dennis elmondta, a tervezettnél korábban, már januárban vissza tudják fizetni tartozásukat, ugyanis a wokingiak még soha nem álltak ilyen jól anyagilag, mint most.
Vágólapra másolva!

A McLaren rengeteg kölcsönt vett fel az elmúlt években, hogy időben elkészülhessen hipermodern főhadiszállása, a McLaren Technology Center. Egyesek úgy gondolták, hogy a sok kintlévőség rányomja majd a bélyegét a csapat teljesítményére, azonban Dennis elmondta, nem hogy jó anyagi helyzetben van a McLaren, a tervezettnél előbb képes lesz visszafizetni tartozását.

"Rosszul ítéltük meg, mikor azt gondoltuk, hogy február 10-én fogjuk kiegyenlíteni számlánkat, ugyanis ha minden jól megy, már január 28-án vissza tudjuk fizetni tartozásunkat. Ez a célunk" - mondta Dennis. "Nyugodt szívvel mondhatom, hogy már most megszabadultunk terheinktől. Pozitívban áll a bankszámlánk, mely az elmúlt évek sikereinek az eredménye."

"Azt a célt tűztük ki magunk elé, hogy minden évben növeljük bevételeinket, és ez sikerült. Még soha nem voltunk ennyire egészségesek kereskedelmileg, mint most. Ezek a száraz tények."

A McLaren anyagi helyzete tehát nem követeli meg, hogy Dennis részvényeket adjon el a motorszállító Mercedes-Benznek. A szakember elmondta, csak abban az esetben választja ezt a megoldást, ha a másik társtulajdonos, Mansour Ojjeh is úgy gondolja, ez a csapat javát szolgálja.

"Nem is tudom, hányszor átbeszéltük már ezt a dolgot" - folytatta Dennis. "Már az elmúlt évben is beszéltünk erről. Ezek a megbeszélések zártkörűek voltak a vezetőségi tagok között, de óhatatlanul kiszivárogtak foszlányok, melyeket nem mindig kell feltétlenül kézpénznek venni. Nem győzőm hangsúlyozni, rengeteg lehetőségünk van megerősíteni a csapatot. Azonban sem én, sem Mansour nem szeretné elhagyni a süllyedő hajót. Ha lépnünk kell, csakis úgy lépünk, hogy az a csapat javára váljon."