Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

De la Rosa válthatja Hamiltont a McLarennél

Vágólapra másolva!
A McLaren csapatvezetője, Ron Dennis elmondta, ha a GP2-es széria idei bajnoka, az újonnan igazolt Lewis Hamilton nem hozza az eredményeket, de la Rosát ültetik a brit versenyző helyére a jövő évben.
Vágólapra másolva!

Sokak számára érthetetlen volt, hogy a McLaren miért egy kezdő versenyzőt választott a kétszeres világbajnok, Fernando Alonso mellé a 2007-es idényre. A wokingiak legutóbb 1993-ban kezdték újonccal (Michael Andretti) az évet, ám azóta - érthető okok miatt - kerülték ezt a megoldást.

Bár Montoya kiválása után de la Rosa indulhatott a szezon utolsó versenyein, mégsem őt szerződtette a csapat a 2007-es idényre, noha a vezetőség megerősítette, ha Hamilton nem hozza a tőle elvárható eredményeket, akkor az sem kizárt, hogy a spanyol versenyző átveszi a helyét a szezon közben.

"De la Rosa a család tagja. Hatalmas tehetség, remek munkát végzett a szezon második felében, és óriási tehetsége van ahhoz, hogy jól beállítsa az autót. A McLaren nagykövete, jövője biztosítva van a csapatban, mindenki jó barátja" - mondta Dennis az AS c. napilapnak adott nyilatkozatában.

"Nem kizárt, hogy hibát követtünk el, így továbbra is esélyes a versenyzői ülésre, ha esetleg Hamilton nem hozza az eredményeket. Azonban úgy érzem, nem vállaltunk túl nagy kockázatot a brit pilóta szerződtetésével, ugyanis sikerült megszereznünk Alonsót a jövő évre."

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről