A Ferrari számít Schumacher segítségére

Vágólapra másolva!
Michael Schumacher ugyan az év végén visszavonult, a jövőben is részt vesz majd a Ferrari stratégiai döntéseinek meghozásában, noha nagy valószínűséggel csak néhány versenyen lesz jelen a 2007-es idényben.
Vágólapra másolva!

A Ferrari újonnan kinevezett technikai igazgatója, Mario Almondo elárulta, Schumacher folyamatos tájékoztatást kap majd a csapat helyzetéről a versenyhétvégék alatt, hogy minél hatékonyabban tudja segíteni az alakulatot a jövő évben.

"Immáron tizenöt éve tevékenykedem a Ferrarinál más és más posztokon, azonban a jövő év merőben más lesz, mint a többi, hiszen egy teljesen új struktúrával vágunk neki a szezonnak" - mondta Almando.

"Nem várok csodára, de tudom, hogy egy olyan csapat van körülöttem, amely 200 százalékosan teljesít. Schumacher is a csapat tagja. Kihasználjuk szaktudását és hatalmas tapasztalatát, hogy minél hatékonyabban tudjuk fejleszteni F1-es és közúti autóinkat. Távoli kapcsolatban leszünk vele, mikor nem lesz jelen a versenyeken, hiszen otthonról másképp látja a dolgokat, mint mi."

A Ferrari elnöke, Luca di Montezemolo azt is elmondta, Schumachernek irodája lesz a Ferrarinál, és a hétszeres világbajnok aktívan kiveszi majd a részét a taktika kialakításában, illetve a fejlesztésekben.

"Schumacher, akit még a jövő évben is versenyzőként szerettem volna alkalmazni, egyre jobban érdeklődik új szerepköre iránt, és ő fogja vezetni tehetségkutató gokart iskolánkat is, hiszen mindenki nagyra becsüli munkásságát" - mondta az elnök a Gazzetta dello Sportnak adott nyilatkozatában. "Michael egyébként tanácsadó lesz a Ferrarinál. Lesz egy irodája, ahova akkor megy be, amikor akar, és néhány versenyen is jelen lesz. Mindent tud a versenyzésről és a Forma-1-ről, így sokat tud segíteni a döntéshozásban."