Vágólapra másolva!
Angol lapértesülések szerint a Honda Racing versenyistálló szakítva a hagyományokkal, zöld festéssel kívánja megkezdeni a 2007-es évet, ezzel is jelezve, a jövő a környezetbarát technológiák és a bio-üzemanyagok felé mutat.
Vágólapra másolva!

A téli teszteken mindenkinek feltűnt, hogy a Honda a megszokottól eltérően, szponzorok nélküli, feketére festett autókkal kezdte meg a munkát, miután a csapat korábbi főtámogatója, a British Ameriocan Tobacco (BAT) az Európai Unió által bevezetett dohányreklám tilalom miatt az év végén kiszállt a Forma-1-ből.

A brit gárda egyelőre nem hozta nyilvánosságra jövő évi szponzori listáját, azonban egyre valószínűbb, hogy egy radikálisan új festéssel vág majd neki a 2007-es idénynek, melyet a csapat ügyvezetője, Nick Fry is megerősített.

A szakember elmondta, hogy a Honda a szokásostól eltérően egy helyett két bemutatóval készül a jövő évre, hiszen miután január 22-én leleplezi az RA107-es kódszámmal ellátott modellt, vélhetően csak a szezonnyitó futam előtti napokban mutatja be vadonatúj, az eddigiektől merőben eltérő festését.

"Már kialakítottuk marketingtervünket, mely biztos vagyok benne, hogy sok embert meg fog lepni, hiszen az eddigiektől eltérően készülünk a jövő évre. Nem lehet majd látni a Honda logókat, és feliratokat az autón, valami teljesen más lesz" - mondta titokzatosan Fry a Forma-1 hivatalos weboldalán.

Bár hivatalosan még nem erősítette meg a csapat, milyen színezetre vált a jövő évben, a londoni székhelyű Marketing Week magazin értesülései szerint a Honda zöld autókkal kezdi majd meg a 2007-es szezont, ezzel is jelezve, a jövő a környezetbarát technológiák és a bio-üzemanyagok felé mutat.

A Jaguar 2004-es visszavonulása óta egyik alakulat sem versenyzett zöld autóval, azonban jövőre nem kizárt, hogy ismét feltűnik a pályán ez a színezet.