Monteiro egyelőre nem nyilatkozik

Vágólapra másolva!
Tiago Monteiro úgy érzi, kikosarazták, ezért egyelőre nem is kíván nyilatkozni arról, miért nem sikerült meghosszabbítania szerződését a 2007-es idényre a Spyker istállóval.
Vágólapra másolva!

A portugál versenyző csütörtökön értesült arról, hogy helyét a német Adrian Sutil veszi majd át, aki egy több évre szóló szerződést kötött a holland tulajdonban lévő alakulattal.

Bár Monteiro az elmúlt hónapokban többször is hangsúlyozta, már csak az aláírások hiányoznak szerződéséről, a Spyker mégsem őt választotta a jövő évre. Tiagót meglepte a csapat döntése, ám egyelőre nem kívánja kommentálni a történteket.

"A Spyker F1 istálló hivatalos közleménye után rengetegen kerestek meg, ám én senkinek sem álltam a rendelkezésére, és egy darabig még nem is fogok. Viszont mindenkit biztosíthatok afelől, hogy hamarosan további részleteket tudhatnak meg az ügyről" - állt Monteiro közleményében.

A portugál versenyző már csak abban bízhat, hogy a Scuderia Toro Rosso lehetőséget ad számára, azonban esélyei igen csekélyek, hiszen a csapat társtulajdonosa, Gerhard Berger az elmúlt héten megerősítette, Vitantonio Liuzzi és Scott Speed a két legesélyesebb a versenyzői ülésre.

Monteirónak azonban még nem kell teljesen lemondania a jövő évi versenyzésről, ugyanis komoly szponzori háttere csábító lehet a Red Bull fiókcsapata számára.