Sutil lesz Albers csapattársa a Spykernél

Vágólapra másolva!
A Spyker-MF1 versenyistálló csütörtökön hivatalos közleményében megerősítette, a német nemzetiségű Adrian Sutil lesz Christijan Albers csapattársa a jövő évben, noha mindenki Tiago Monteirot tartotta a legesélyesebbnek.
Vágólapra másolva!

Az előzetes várakozásokkal ellentétben, a holland tulajdonban lévő versenyistálló Tiago Monteiro helyett Adrian Sutillal kötött hosszú távú szerzősét, aki Christijan Albers csapattársaként fog tevékenykedni a jövő évben a Forma-1-ben.

A huszonhárom esztendős sofőr a 2006-os idényben három alkalommal gördült pályára a Spyker-MF1 színeiben a pénteki szabadedzéseken, miközben a Tom's Toyota versenyzőjeként megszerezte a bajnoki címet a Japán F3 bajnokságban.

Érdekes megjegyezni, hogy Sutil a 2005-ös idényben a szintén első évadjára készülő GP2-es bajnok, Lewis Hamilton csapattársaként az ASM csapatot erősítette a Forma 3 Euroszériában.

Édesapja nyomására Adrian tizennégy éves koráig zenei pályán tevékenykedett, és koncertpianistának tanult egy híres művészeti iskolában. Azonban, ahogy megismerkedett a motorsporttal, azonnal hátat fordított a zenei karriernek.

"Mikor felfedeztem a gokartot, már a motor hangja volt számomra az igazi zene. Nagyon jól éreztem magam az idei évben a Forma-1-ben, még akkor is, ha csak tesztpilótaként lehettem jelen a versenyeken" - mondta Adrian. "Őszintén mondom, azt gondoltam, hogy a 2007-es idényben tesztpilóta leszek. Azonban Colin Kolles és Michiel Mol engem választott. Mindvégig hittek bennem, és támogatásukról biztosítottak. Már alig várom, hogy megháláljam előzetes bizalmukat, de előtte kiélvezem a karácsonyi ünnepek minden pillanatát."

Colin Kolles, a Spyker-MF1 csapatvezetője a következőkkel folytatta: "Remek igazolás a csapat számára, büszke vagyok, hogy sikerült nyélbe ütnünk a szerződést. Adrian 2004-ben a Kolles csapat színeiben debütált az F3-ban, ahol harmadik versenyén már megszerezte a pole pozíciót. Azóta két remek csapatban is versenyzett, és sokat komolyodott. A Spyker összes dolgozója meg volt elégedve idei teljesítményével, ezért is dolgoztunk azon, hogy megszerezzük a 2007-es idényre."

A Spyker nagyvállalat elnöke, Michiel Mol is örömmel fogadta Adrian érkezését. "Az, hogy sikerült egy hosszú távú szerződést kötnünk Adriannal, jól mutatja, teljes mértékben elkötelezettek vagyunk a sport iránt, és mindent megteszünk annak érdekében, hogy a fiatal tehetségeknek lehetőséget biztosítsunk a bizonyításra. Adrian a csapattal nő fel, és az elkövetkezendő években kimagasló sikereket érhet el, feltéve ha ő is úgy akarja."