Kubica jó hatással van Heidfeldre

Vágólapra másolva!
A BMW Motorsport igazgatója, Mario Theissen szerint az újonc Robert Kubica jelenléte sokat javított csapattársa, Nick Heidfeld teljesítményén az idei szezon második felében, így leszerződtetése logikus lépés volt részükről.
Vágólapra másolva!

A lengyel versenyző a Magyar Nagydíjon debütált a Forma-1-ben, miután a BMW menesztette az egykori világbajnok, Jacques Villeneuve-öt. A huszonkét esztendős sofőr a nem éppen szokásos körülmények között megrendezett magyar versenyen fantasztikusan szerepelt, és érett vezetést bemutatva, megszerezte a két pontot érő hetedik helyet, jóllehet azt később elvették tőle, mert a megengedettnél könnyebb volt az autója.

Kubica élete harmadik versenyén, az Olasz Nagydíjon már a dobogóra is felállhatott, mely lenyűgöző teljesítménynek mondható. A BMW vezetőségének tehát nem volt nehéz dolga, kit szerződtessen Heidfeld mellé a 2007-es idényre.

"Igazából soha nem lesz harmónia a csapattársak között. A Forma-1 kemény sport, ahol tizenegy csapat és huszonkét versenyző küzd a bajnoki címért. Éppen ezért versenyzőink is valahol egymás ellenfelei. Azonban ez a versengés egészséges, és előbbre viszi a csapatot" - mondta Theissen a csapat hivatalos weboldalán.

A BMW Motorsport igazgatója azt is elárulta, véleménye szerint Kubica érkezése pozitív hatással volt Heidfeld teljesítményére, és ennek is köszönhetik, hogy első évükben a konstruktőrök versenyének ötödik helyén végeztek.

"Kubica kinevezése az egész csapatot, beleértve Nicket is feltüzelte" - folytatta Theissen. "A szezon utolsó versenyén Nick fantasztikusan teljesített, és magasra tette a mércét. Éppen ezért biztos vagyok benne, hogy a jövő évben is jól fogunk majd szerepelni."