Kovalainen: A Renault Raikkönent akarta

Vágólapra másolva!
Heikki Kovalainen elárulta, a Renault csak azért kínált szerződést neki, mert honfitársa Kimi Raikkönen már korábban elkötelezte magát a Ferrari mellett. A finn pilóta mindezek ellenére úgy érzi, megérdemelte a versenyzői ülést.
Vágólapra másolva!

A huszonöt esztendős Kovalainen a BBC-nek adott nyilatkozatában elmondta, a Renault egy nagy névvel akarta pótolni az év végén távozó kétszeres világbajnok, Fernando Alonsót, és ha a vezetőségnek lehetősége lett volna leszerződtetni Raikkönent, akkor habozás nélkül megtette volna.

"Jól tudom, ha Raikkönen szabad lett volna, akkor a Renault őt választotta volna helyettem, amit meg is értek" - mondta Kovalainen. "Sokkal kisebb kockázatot vállalt volna a csapat vele, hiszen ő már bizonyította, igenis képes a győzelemre."

Mindezek ellenére a finn versenyző egyáltalán nem érzi úgy, hogy méltatlan lenne Alonso megüresedő helyére, és elmondta, nem érez különösebb nyomást azért, mert egy kétszeres világbajnokot kell helyettesítenie.

"Hatalmas a nyomás, de csak azért, mert eredményeket akarok" - folytatta a finn. "Célom az, hogy folyamatosan javítsak a teljesítményemen, és egyre jobb helyeken végezzek. Tudom, hogy lesznek rossz napjaim, de ezeken túl kell lépnem, és optimistán kell várnom a jövő évet."