Jordan üdvözölte Dennis meglepő döntését

Vágólapra másolva!
Az egykori csapattulajdonos, Eddie Jordan meg van győződve arról, hogy a McLaren főnöke, Ron Dennis nem fogja megbánni, hogy leigazolta a 2007-es idényre a GP2-es széria idei világbajnokát, a brit nemzetiségű Lewis Hamiltont.
Vágólapra másolva!

Jordan, aki a 2004-es idény végén eladta csőd közeli állapotba került Forma-1-es csapatát, elárulta, nagyra értékeli Dennis döntését, miszerint leszerződtette az újonc Hamiltont a kétszeres világbajnok, Fernando Alonso mellé a jövő évre.

Az egykori csapattulajdonos először a 2003-as Macau Nagydíjon találkozott a színes bőrű versenyzővel, aki olyanniyra lenyűgözte teljesítményével, hogy azóta figyelemmel követi pályafutását, és már alig várja, hogy meglássa, miként teljesít majd a GP2 idei bajnoka a jövő évben a királykategóriában.

Az üzletember hozzátette, véleménye szerint Dennis nem fogja megbánni, hogy leigazolta Hamiltont, ugyanis a fiatal tehetség egy jól összerakott autóval csodákra lehet majd képes.

"A Jordan túlélte a fiatalokat, miközben lehetőséget adott nekik a bizonyításra. Lutri volt, de úgy érzem, megérte" - írta Eddie a brit F1Racing magazin hasábjain. "Véleményem szerint Hamilton jót tesz az üzletnek, és hozni fogja az eredményeket. Sok szerencsét Lewis, szükséged lesz rá ebben a klubban. Azonban küzdj, és tehetséged megmutatkozik."

"Továbbá üdvözöllek téged Ron - élvezni fogod a munkát ezzel a fiatal tehetséggel. Lesznek jó és rossz versenyek egyaránt. Azonban tudom, hogy jól átgondoltad a dolgot, és arra a következtetésre jutottál, hogy az idei évnél rosszabb már nem lehet."

A McLaren legutóbb az 1993-as idényt kezdte újonc versenyzővel, és a vezetőség korábban is ódzkodott attól, hogy egy kezdőt ültessen Alonso mellé a jövő évben. Dennis azonban mégis Hamilton mellett tette le a voksát, mely még Jordant is meglepte.

"Mi jöhet még ezután?" - tette fel a kérdést az üzletember. "Jól látok, jól hallok? Ez ugyanaz a Ron, akit ismerünk és szeretünk? Volt bátorsága szakítani a hagyományokkal? Egy kezdőt szerződtetett versenyzőnek? Ha nem ismerném jobban, akkor azt mondanám, olyan, mint én vagyok."

"Ron még soha nem csinált ilyet ezelőtt, és véleményem szerint ezen húzása is azt mutatja, ízig-vérig versenyző típus, ami csak jót tehet a Forma-1-nek."