Glock lesz a BMW második tesztpilótája

Vágólapra másolva!
Timo Glock lesz a BMW Sauber istálló második számú tesztversenyzője a jövő évben, jelentette be mai közleményében a csapat vezetősége. A német leszerződtetésére azért volt szükség, mert Vettel valószínűleg nem tudni részt venni az összes versenyen.
Vágólapra másolva!

Ahogy arról korábban már hírt adtunk, a BMW vezetősége már egy jó ideje tárgyalásban állt a fiatal tehetséggel, aki a téli teszteken lehetőséget is kapott a bizonyításra. A német-svájci alakulat végül úgy döntött, leszerződteti a GP2-es széria aktív résztvevőjét, aki a szezonközi teszteken segíti a csapatot, és csak néhány versenyhétvégén ugrik be Vettel helyére, mikor a tizenéves sofőr a Renault Világsorozat miatt nem tud részt venni a Forma-1-es versenyen.

"Már a téli teszteken megtudtam, mik a szándékai a csapatnak velem, így már alig várom, hogy megkezdhessem a munkát a 2007-es idényben" - mondta boldogan Glock. "Egy autóversenyző számára az a legboldogabb pillanat, mikor beülhet egy Forma-1-es autóba. Mindig is a királykategória volt a célom, boldog vagyok, hogy továbbra is jelen lehetek a szériában."

A BMW Motorsport igazgatója, Mario Theissen a következőkkel folytatta: "Már egy jó ideje ismerjük Timót. Hat, vagy még annál is több éve a Forma BMW-ben kezdte pályafutását és két bajnoki címet szerzett a szériában. Azóta rengeteg sikert elért, számos bajnokságban szerzett tapasztalatot, beleértve a Forma 3-at, a Forma-1-et, és az amerikai Champ Car szériát."

"2006-ban fantasztikusan teljesített a GP2-es bajnokságban. Sokat segíthet majd nekünk a szezonközi teszteken."